18 magyar fiatal halt meg a szörnyű tragédiában – Beszorult síbakancsa mentette meg a buszbaleset túlélőjét – Blikk.hu

Síelés után a szállásuk felé tartottak a diákok, amikor buszuk fékrendszere meghibásodott, a sofőr pedig elvesztette uralmát a jármű felett, amit képtelenség volt lelassítani. A busz megpördült, majd utasaival együtt 15 métert zuhant egy szakadékba. A balesetben 18-an vesztették életüket, a legidősebb áldozat 40, míg a legfiatalabb csupán 8 éves volt.

Az egyik túlélő, Éva tinédzserként utazott a buszon. Az életét valószínűleg annak a síbakancsnak köszönheti, amit az útra kapott kölcsön; a lába ugyanis beszorult két ülés közé, így nem repült ki a buszból.

– Egyszer csak elkezdett gyorsulni a busz, jött a kiabálás, azt nem is tudom, hogy mondtak-e valamit, hogy mit csináljunk, erre pontosan nem emlékszem. Pánikhangulat alakult ki, igazából kiabálás, sikítozás, aztán jött ez a borulás – idézte fel Éva a megrázó eseményeket a Tények stábjának. – Iszonyú hideg volt, a mai napig érzem ezt a hideget.

Éva a baleset után három napot töltött egy ausztriai kórházban. A túlélőkért magyar orvosok mentek. A balesetnek, ami a magyar történelem egyik legsúlyosabb buszkatasztrófájává vált, a halottakon túl 27 sérültje volt. A kőszegi Jurisich gimnázium udvarán felállított emlékműnél a baleset évfordulóján gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra.


Eredeti forrás:
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/buszbaleset-magyar-fiatal-tulelo-sibakancs-halalos-aldozatok-ausztria/50wb4pv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.