A havazás napos oldala – Magyar Hírlap

Pénteken megnyitott a Dobogókői Sícentrum

MH/MTI – 2015.01.30. 16:40 –

Az elmúlt napok havazásainak, ha mások nem is, a téli sportok szerelemesei biztosan örülnek. A húsz-huszonöt centis hóréteg ugyanis már megfelelő alapot biztosított ahhoz, hogy Dobogókőn megnyissák a Sícentrumot.

dobogókő leadFotó: dobogoko.utisugo.hu Pénteken délután nyitották meg a Dobogókői Sícentrumot a sportolni vágyók előtt, miután 20-25 centiméter hó esett a felvonós pályára az elmúlt napokban. Szombattól már lesz síoktatás, és a síkölcsönző-szolgáltatás is működni fog, a hosszabb kirándulást tervezők pedig jurtában melegedhetnek fel és pihenhetik ki éjjelenete az egész napos mozgás fáradalmait.

A Visegrád környékére látogatók a Nagyvillám Sípályán csúszhatnak pénteken és szombaton reggel kilenc és este tíz között. A felső meredek és az erdei pálya kivételével – ahol még szükség van néhány centiméter természetes hórétegre – az összes hóágyúzható pálya használható. Ezen a helyszínen is lehetőség nyílik síoktatás igénybevételére, síkölcsönzésre, zártpályás hófánkozásra, valamint ingyenes szánkózásra is.

Eredeti forrás:
http://magyarhirlap.hu/cikk/16049/A_havazas_napos_oldala