A világ legnagyobb beltéri sípályáját építik fel Sanghajban

A 2022-es pekingi téli olimpia elnyerésével Kínában egyre népszerűbb a síelés, amit most egy gigantikus beltéri sípálya megépítésével igyekeznek meglovagolni.

A napokban megtörtént az alapkőletétele a Wintastar Sanghai nevű komplexumnak, amely többek között a világ legnagyobb beltéri sípályáját is magában foglalja. Az összesen 227 ezer négyzetméres építményből a sípark 90 ezret vesz majd el. Összesen három pálya lesz benne eltérő nehézségi fokkal, a legnagyobb közülük 3 km hosszú – írja a Telegraph.

Ha az alábbi fotóra kattint, több képet is láthat a tervezett épületről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: KOP PROPERTIES

A projektet a KOP Limted nevű szingapúri ingatlanfejlesztő cég valósítja meg, az üzemeltetést pedig az a Madzsid al-Futtaim végzi majd, aki a dubaji Ski Dubai mögött áll. Utóbbi volt a Közel-Kelet első beltéri sípályája, és a legnagyobb a világon, amikor 2005-ben felépítették. A sanghaji komplexum közel háromszor nagyobb lesz nála, és évi 3,2 millió látogatóra számítanak. A jelenlegi rekordtartó egyébként szintén Kínában van, a 2017-ben átadott harbini Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort, amelyről az alábbi képre kattintva nézhet galériát.

Kattintsona  képre a galériáért!Forrás: AFP/Imaginechina/Zhang shu

A Wintastar Sanghai amúgy több lesz egyszerű sípályánál. Lesz benne jégpálya, üzletek, étetrmek, bárok, kiállítási tér, négy új temeatikus szálloda (az egyik jéghotel), valamint egy vízi park is, ahonnan fürdőruhában lehet majd rálátni a síelőkre. A komplexumot a pekingi téli olimpia idejére, azaz 2022-re tervezik átadni Sanghaj Putung (Pudong) nevő részében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti forrás:
http://www.origo.hu/utazas/hirek/20180920-a-vilag-legnagyobb-belteri-sipalyajat-epitik-fel-sanghajban-wintastar-shanghai.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.