Augusztusban síelni? Miért is ne?! – 888.hu

2018. augusztus 26. 17:30

A hideghullámmal megérkezett a hóesés is az Alpokba, ezért Ausztriában sípályákat nyitottak meg. Igaz, ideiglenesen.

A legtöbb havat Ausztria, azon belül a Salzburg tartományban található magas hegyek kapták. A lehűlés és a hótakaró azonban csak átmeneti, a következő héttől ismét visszatér a nyár.

Salzburg tartomány magasabb pontjain található meteorológiai mérőállomások jelentették a legtöbb havat vasárnapra. Idén augusztusban az is előfordult, hogy a Sonnblicken (3105 m) teljesen elolvadt a hó, de most reggelre 48 cm hullott. Nem sokkal maradt el Rudolfshütte (2304 m), itt 42 centimétert mértek. A meteorológiai intézet tájékoztatása szerint az 1400 méter feletti részeken vasárnap délelőtt is folytatódott a havazás.

Szintén esett a tiroli gleccsereknél. Itt átlagosan 20-30 centiméter hullott vasárnapra. Az alacsonyabban fekvő salzburgi, stájer vagy karintiai síterepekre is lecsapott a havazás, pl. Turracher Höhe is 10-15 cm havat kapott.

Hintertux-gleccseren most is nyitva vannak a sípályák, a Stubai-gleccseren pedig hamarosan indulnak az első liftek.

Nem kell sokat autóznunk, hogy havat lássunk: Obersteiermark területén már 900, a Gastein-völgyben már 800 méter felett havazott.

Az időjárási előrejelzések szerint azonban a jövő héten visszatér a nyárias idő.

Ausztria egyes vidékein 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet a hét közepén, és Tirolban s elérheti a 28 Celsius-fokot. És Magyarországon is visszatér a nyár a jövő héten.


Addig is az augusztusi hóról egy-két bejegyzés:

Eredeti forrás:
https://888.hu/article-augusztusban-sielni-miert-is-ne

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.