Bátran siklanak a kezdők is – TEOL

Már 4. szezonjában üzemel Szekszárdon a Sí-Elek Sítanoda. A Baka iskolától délre eső lejtőn felépített műanyag sípálya 300 négyzetméteres, hófánk csúszdaként is funkcionál. Idén is október 1-től karácsonyig tart nyitva.

Csóka Tamás, a pálya tulajdonosa, vezető síoktató elmondta, fennállásuk óta közel 400 gyermek és felnőtt sajátíthatta el náluk a síelés alapjait a különböző tanfolyamokon. Az érdeklődés évről évre nő. Az iskolák felismerték a lehetőséget, hogy diákjaikat már itthon megtaníthatják az alapokra, így csökkenthetik a külföldi túrákon a sérülésveszélyt, növelhetik a hasznos síelési napok számát. A helybeli fiatalokon túl jönnek ide bonyhádi, bajai, kalocsai, sárbogárdi, tamási és pécsi intézményekből is csoportok.

A carving síelés alapjaival ismerkedhetnek meg a heti rendszerességű alkalmakon, de egyéni képzésre is van lehetőség. A tanodában végzőket aztán elviszik egy örömsíelésre Eplénybe, hogy igazi havas pályán fejlődhessenek tovább. Csóka Tamás hozzátette, már bizonyos, hogy jövő októberben is indítanak tanfolyamokat. 

Eredeti forrás:
https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/batran-siklanak-a-kezdok-is-971305/