Beindult a nagyüzem a hazai sípályákon – Infostart.hu

December közepén egyre több hazai síterepen kezdték meg a sípályák előkészítését. Vasárnaptól Eplény mellett már Visegrádon és Pécsett is lehet síelni.

December elsején nyitott az eplényi sípálya. Rengeteg havat gyártottak, és azóta is frissítik a pályákat, amint lehetőségük volt újra beindítani a hóágyúkat.

A héten a hóágyúzás mellett a természet is besegített, így

10-15 centiméter friss hóval könnyítette meg a hóágyúk dolgát

– írja a Síelők.hu.

Az Eplényi Intersport Síaréna közleménye szerint vasárnaptól már az A7-es pályát is megnyitják – olvasható au Időkép.hu oldalon, ahol rá is pillanthatunk a pályákra.

[embedded content]

Évek óta nem voltak ilyen remek hóviszonyok és ennyi síelhető pálya december közepén, nemcsak Eplényben, de sehol az országban. Megnyitott Visegrád és Pécs is.

A visegrádi sípályán az idei szezonban 9 és 16 óra között lehet síelni az 1/A, a fő hóágyús pályán. Vasárnap fél 10 óta várja a síelőket pécsi sípálya is, bár ott nem túl vastag a hótakaró, de az üzemeltetők szerint pécsi viszonylatban síelhetőnek mondható a terület.

Szinte bármikor elkezdheti a szezont a Mátraszentistváni Sípark is, ajol már egy hete hóágyúznak, és kellemes mennyiségű hó hullott az előző napokban.

[embedded content]

Bánkúton 14 cm vastagra hízott a hótakaró, a nyitás időpontja még itt sem dőlt el pontosan. Sátoraljaújhelyen is dolgoznak a pályákon, itt inkább a karácsonyi ünnepek környéke jöhet szóba az első síelésre – írja összeállításában az Időkép.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Eredeti forrás:
https://infostart.hu/eletmod/2018/12/16/beindult-a-nagyuzem-a-hazai-sipalyakon