Csaknem 12 év a sísport szolgálatában

A Magyar Sí Szövetség volt főtitkára, Kapitány Ildikó több mint egy évtized után búcsúzik. 

Ildi 2008 óta dolgozott a Magyar Sí Szövetségnél. Az első évben irodavezető volt, majd 2009 márciusában az elnökség főtitkárnak nevezte ki. Elvégezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetem sportmenedzser szakát, emellett alpesi síben technikai delegált vizsgát tett. Fegyvervizsgát is szerzett, és a szövetség fegyvereinek felelőse volt.

A vállalkozói szférából érkezett, de a saját vállalkozásában is menedzseri munkát végzett, akárcsak a síszövetségnél. Főtitkárként elsősorban a gazdálkodási-, operatív- és adminisztratív feladatok végrehajtásáért felelt, de versenyeket és szövetségi rendezvényeket is szervezett. Tevékenységi alatt folyamatosan tanult, hogy megfeleljen az új kihívásoknak, új helyzeteknek. Bár ő maga nem volt igazolt sízőversenyző, csak a síelést szerető ember, munkája révén alaposan megismerte a sportolók felkészülését, versenyzését, és azt, hogy milyen kemény munka áll a teljesítményük mögött. 

„Az elmúlt évek leginkább a toleranciára tanítottak meg, ugyanis sokszor találkoztam azzal, hogy sportemberek nem segítik egymást, nincs a sporttárssal szemben türelmük, megértésük, és néha a sportszerűség fogalmát sem ismerik. Ezzel a mentalitással szembesülni megdöbbentő volt. Én általában törekszem a békés megoldásra, igyekszem minden oldalról megvizsgálni a problémát és a diplomatikus megoldásra törekedni” – nyilatkozta korábban a Skihungary.hu Magazinnak.

Fontos időszakokat, sísport történelmi pillanatokat élhetett meg a síszövetségben. Dr. Kaszó Klára volt ügyvezető elnökkel együtt tanúja volt annak, amikor Miklós Edit a szocsi téli olimpián 7. helyezést ért el lesiklásban, és együtt örülhetett vele, amikor a legeredményesebb magyar sízőnk a világkupában két alkalommal is harmadik helyezést ért el. Része volt abban, hogy a korábban lényegesen szerényebb költségvetésből gazdálkodó szövetség Miklós Edit sikeres szerepléseinek nyomán anyagilag stabilabbá váljon. 

Kapitány Ildikónak köszönet áldozatos munkájáért, és sok sikert kívánunk az új feladataihoz! Ildi kérésére közzétesszük levelét, melyet a tagságnak szánt:

Kedves Sporttársak, Klubok, Síelők és Szüleik!

Köszönöm azt a veletek eltöltött majdnem 12 évet, amely során oly sok sikert és nehézséget egyaránt megéltünk, több mint 10 évig lehettem a szövetség főtitkára, amely talán az eddigi legsikeresebb időszaka volt a magyar sísportnak. Természetesen jelképes ajtóm a szövetség valamennyi tagja, vezetője számára nyitva áll a jövőben is, tudásom és jövőbeni lehetőségeimhez mérten állok rendelkezésetekre bármilyen ügyben, amikor úgy érzitek, szükség lehet rám (is). 

Nagyon jó és sikeres szezont kívánok mindannyiótoknak!

Kapitány Ildikó

mint leköszönő és elköszönő főtitkár

Eredeti forrás:
http://skihungary.hu/index.php/component/content/article/9-hirek/268-csaknem-12-ev-a-sisport-szolgalataban?Itemid=101