Családi napon ismerkedtek a sílövészettel

A Kispuskás Biatlon Országos Bajnokság szombati versenynapján lehetőségük nyílt az érdeklődőknek kipróbálni a lövészetet, és a Magyar Sí Szövetség szakembereinek segítségével megismerkedhettek a biatlon sportággal.

Az országos bajnokság eredményhirdetése alkalmával találkozhattak a versenyzők a síszövetség új főtitkárával. Szentgyörgyi Zoltán az eredményhirdetéskor közreműködött a dobogósok díjátadóján. Azt követően egy családi nap keretében gyerekek és felnőtt érdeklődők számára Szőcs Emőke szövetségi kapitány bemutatta a lőteret, beszélt a biatlon érdekességeiről és a főbb szabályairól. Előadását nagy érdeklődés övezte. Ezután közösen megtekintették a galyatetői létesítményeket, és részt vehettek egy próba lövészeten.

„A családi nap kapcsán 30 érdeklődő érkezett, és bízunk benne, hogy hamarosan lesznek közülük olyanok, akik versenyszerűen űzik majd ezt a gyönyörű sportágat. Voltak egész fiatal szülők, akik gyerekeire 1-2 éven belül számíthatunk, mert a szülők jobban tudják majd bátorítani őket, hogy ezt is próbálják ki” – mondta Szőcs Emőke, szövetségi kapitány.

Az északi szakág fejlesztéséhez szorosan kapcsolódnak a családi napok, ahol a sportágba kapnak betekintést a résztvevők. A tervek szerint a szövetség a jövőben is tervezi hasonló események megrendezését. A sísportot népszerűsítő törekvést szolgálja a sífutó diákolimpia felélesztése is, melyet néhány év kihagyás után újra megrendez a Magyar Sí Szövetség a már hagyományos alpesi sí diákolimpia mellett.  

„A szövetség és azon belül az északi szakág is nyitott arra, hogy ellátogasson általános iskolákba sportág bemutató céljából, és ezáltal vonzóvá tegye a biatlont a diákok számára. Ha az általános iskolák szeretnék, akkor kapacitás függvényében van lehetőség kitelepülésre. Ezt a lehetőséget elsősorban a sportorientált iskolák számára szánjuk” -nyilatkozta Szentgyörgyi Zoltán, főtitkár.  

A verseny és a családi nap galériája a képre kattintva elérhető:

Eredeti forrás:
http://skihungary.hu/index.php/component/content/article/9-hirek/277-csaladi-napon-ismerkedtek-a-siloveszettel?Itemid=101