Csökken a lavinaveszély Tirolban, de síelni még veszélyes – Travelo.hu

Minden havazások legnagyobb szörnyetege pusztított az utóbbi hetekben az Alpok északi oldalán, amelyről számos vicces és hajmeresztő videó is készültHétfőn még arról írtunk, hogy óriási a lavinaveszély Ausztriában, és legkevesebb egytucat település vált elérhetetlenné a nagy hó miatt.

Kedd este viszont már arról számolt be az osztrák közszolgálati média, hogy fokozatosan csökken a lavinaveszély, és Tirolban lassan sikerül járhatóvá tenni az utakat is, a síelés viszont továbbra is veszélyes.

Még mindig veszélyes síelni AusztriábanForrás: Shutterstock / Készítette: gorillaimages

Landeck és Imst térségében ismét lehet közlekedni, és a galtüri és arlbergi síterepek is megközelíthetők lettek, a kedvezőbb időjárási viszonyok viszont még nem azt jelentik, hogy önfeledten síelhetünk a tiroli lejtőkön. Az osztrák szakemberek szerint most következnek a legveszélyesebb napok.

A statisztikák azt mutatják, hogy a kedvezőbbnek tűnő időjárás felbátorítja a sportolókat, és mindig akadnak olyanok, akik biztonságosnak érzik a terepet a kijelölt pályákról letérve is, de a kaland gyakran sérülésekkel vagy halállal végződik. A lavinaveszély továbbra is érvényes, és egy kisebb hócsuszamlás is 2-3 méteres hótakaróval temetheti be az embert.

A szakemberek azt javasolják a turistáknak, hogy semmiképp se térjenek le a kijelölt sípályákról, és egyelőre csak a tapasztalt sílécesek menjenek a terepre – írja  az ORF.

Eredeti forrás:
https://www.travelo.hu/tavol/20190116-ausztria-tirol-lavinaveszely-sieles-veszelyek-kozlekedes.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.