Elég vicces, amikor robotok síelni próbálnak

Miközben nyakunkon a robotok forradalma, jóleső érzés látni, hogy vannak még területek, ahol az emberi faj menedéket találhat magának. Mint például a síelés.

A 2018-as téli olimpián minden korábbinál komolyabb szerepet kaptak a robotok. A legnagyobb feltűnést a takarítórobotok keltették, míg mások mozgó információs pultként nyújtanak tájékoztatást a látogatóknak. Vagyis Phjongcshangban is jól érzékelhető a fenyegető trend, miként veszik el a robotok az emberek munkáját.

Leszámítva, ha azok az emberek síelők. A Phjongcshangtól nem messze fekvő dél-koreai Hongszongban rendezték meg az olimpiával párhuzamosan a “Ski Robot Challange” elnevezésű versenyt, amin egyetemek, kutatóintézetek és magáncégek csapatai indultak el a 10 000 dolláros fődíjért. 

A kiírás szerint a versenyen csak olyan, 50 centiméternél magasabb, emberszabású robotok vehettek részt, amik minden tekintetben (áramellátás, irányítás) képesek az önálló működésre. A felvételeket, illetve a meglehetősen szerény érdeklődést látva a profi síelőknek egy ideig még nem kell félteniük az állásukat a gépektől.

A síelő robotoknak csak az elindulással, a kanyarodással, a helyes irány megtalálásával és a megállással van gondja, amúgy minden oké.

Viszont nagyon aranyosak és szórakoztatóak, beleértve a pórázuk végén futó személyzetet is. Vicces betétnek bármikor elfogadnánk őket a programban, például amikor vasárnap a nagy szél miatt nem engedték pályára a versenyzőket, milyen látványos lehetett volna egy robot lesiklás.

Nyitókép: Kim Hong-Ji/Reuters

Eredeti forrás:
https://index.hu/sport/2018/teliolimpia/2018/02/15/sielo_robotok_a_teli_olimpian/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.