Elképesztő felvételek: így siklottak a freestyle sízők Olaszország …

Elképesztő felvételek: így siklottak a freestyle sízők Olaszország legmagasabb hegygerincén

Lélegzetelállító útvonalon siklott végig két freestyle síző az olasz Alpok legmagasabb hegygerincén. A német és az olasz sportoló akrobatikus mozdulatokkal teljesítette a jócskán megnehezített pályát.


Már Benedikt Mayr indulása sem volt hétköznapi. A német freestyle síelő egy hegyi szálló tetejéről ugrott le, onnan siklott végig Olaszország legmagasabb, közel háromezer méter magas hegygerincén. Mayr ugrásokkal teletűzdelt útját drónról és testkamerával is felvették.

A Lombardia és Dél-Tirol között fekvő, festői útvonalat a német nem egyedül tette meg. Hamarosan csatlakozott hozzá Markus Eder. Az olasz síelővel együtt párban mutattak be akrobatikus mozdulatokat. Sokszor egy keskeny ösvényen kellett navigálniuk. A pályát gépek segítségével nehezítették. A síelők többször is átugrottak az országút fölött. Ilyenkor nem maradtak el a szaltók.

A mutatványra több hónapon át készültek. Nagy volt az öröm, amikor teljesítették a pályát. A freestyle síelés sokak számára arról szól, hogy megpróbálják a lehetetlent. Speciális síléc nélkül azonban nem érdemes nekivágni a pályának.

atv.hu

Eredeti forrás:
http://www.atv.hu/kulfold/20181121-elkepeszto-felvetelek-igy-siklottak-a-freestyle-sizok-olaszorszag-legmagasabb-hegygerincen