Elküldik a szánkósokat a Normafáról a közteresek a síelők miatt – 444.hu

Megint ott ás árkot a bürokrácia, ahol talán rá lehetne bízni a zemberekre az együttélést, mint olyat.

Olvasónktól kaptunk szomorú levelet arról, hogy hiába mentek ki szánkóval és gyerekkel a budai csúcsra, Budapest egyetlen komolyabban vehető szánkódombjára, ott szánkózni mégsem lehet.


Síelni viszont igen, pedig ők jóval kevesebben vannak, mint a szánkósok, ami azért érthető is a magyarországi domborzati viszonyokat ismerve.

Olvasónk levele:

„Igen. Síelőből 1-kor, mikor elmentünk volt kb 2 tucat, nekik egy bazi nagy pálya volt fenntartva. A kb. 200 szánkózónak pedig a rétnél egy 40 méter hosszú lanka amin alig fértünk el. Ráadásul ott egy darab biztonsági és mentőszemélyzet sem volt.

Kb. lincshangulat volt a szülők körében.

Persze ha este mész ki, a kutyát (és a síelőket) sem érdekli, hogy szánkózunk-e ott, mivel nagyjából 50 év alatt összecsiszolódott a két keménymag, és marhára elfértünk egymás mellett szánkósok és síelők pl. tavaly-tavalyelőtt-stb.

Kéne két közteres az ilyen zsúfolt napokra mint ma, hogy betartassák a rendet miszerint csak a pálya mellett szabad feljönni, és nem a közepén, a többit megoldja az istenadta nép. Az hogy kint vannak mentősök pedig így is úgy is jó.

Szóval, dióhéjban az a gond, hogy megint úgy sikerült szabályozni valamit, hogy a többséggel kibaszoll, miközben egy kisebbségnek kedvezel, miközben simán lehetne ez balanszban.”

Mint olvasható, simán lenne annál emberségesebb, és mindenkinek számára jobb megoldás annál, hogy letiltsák a szánkósportot a dombról, de úgy látszik, a kerületi közterületfelügyelők szerint nincs.

Népszerű

Eredeti forrás:
http://444.hu/2017/01/14/elkuldik-a-szankosokat-a-normafarol-a-kozteresek-a-sielok-miatt