Ezek 2021 legbrutálisabb SUV modelljei – II. rész – Alapjárat

Eredetileg nem olyan teljesítményekre szánták az SUV kategóriát, amire a mai, sportosabb darabok képesek. Az 1990-es években csak az volt a cél, hogy ne kelljen több autót vásárolnia a szenvedélyes horgásznak vagy a síelés szerelmesének, ha személyautós kényelemben szeretett volna hódolni a hobbijának. Ugyanis akkoriban a személyautók által nyújtott menetteljesítmény és kényelem nem volt jellemző a korszak nehézkes terepjáróira, köztes megoldás pedig nemigen akadt, így kapott létjogosultságot az SUV-k kategóriája.

Ma már sokan csak a városban használják a kategória egyre kifinomultabb autóipari remekeit, elsősorban a magasabb üléspozíciót kihasználva az araszoló forgalomban. A megnövekedett biztonságérzet pedig szintén igen vonzó tényező egy mai SUV vásárlásakor. Az utóbbi években azonban a fenti tényezők mellé felsorakozott az erő, az egyre nagyobb menetteljesítmények vonzereje is. Kétrészes cikksorozatunkban azt a 18 SUV-t mutatjuk be, amelyek a legerősebb sportautókéval vetekedő erővel rendelkeznek. Az első rész után következzen most az élmezőny.

10. Audi RS Q8 4.0 TFSI V8 (600 LE)

Ha egy Audi modellnévben szerepel a két bűvös betű: RS, ott valami elképesztő dologra kell felkészülni… Az pedig, hogy egy SUV kapjon 600 lóerőt, igazán különleges technikai csemegét sejtet. Márpedig az RS Q8 4.0 literes V8-asa ennyit tud egy mild-hibrid rendszerben. A termetes SUV 3,8 másodperc alatt éri el a százas tempót. 13,7 másodperc alatt pedig már kétszázon van…

Az autó elképesztő erejét és a rendkívül komoly technikát, ami az erő kordában tartásához kell, kiválóan demonstrálja a Nürburgringen elért pályacsúcs is. Ugyanis 2019-ben, még éppen a hivatalos bemutatás előtt kipróbálták a modellt a versenypályán is. A 600 lóerős motor végül körrekorddal tolta végig a nagy Q8-at. A 7 perc 42,2 másodperces idő akkor új csúcsot jelentett a SUV-k kategóriájában.

Audi RS Q8 4.0 TFSI V8, vidéki parkolóban

9. Mercedes-AMG GLE 63 S (612 LE)

A nagyteljesítményű SUV-k szegmensének megszületésében a Mercedes-Benz érdemei elévülhetetlenek. Már 1998-ban előálltak egy 346 lóerős ML55 AMG-vel (W163), ami a hatalmas méret ellenére képes volt 6,9 másodperc alatt elérni a százas tempót. A korszak autós forgalmában résztvevőknek új tapasztalattal kellett szembesülniük, amikor egy ML55 AMG startolt mellettük a zöldre váltó lámpánál: a nagy méret és a sportos gyorsulás már nem zárja ki egymást…

[embedded content]

A Mercedes-AMG GLE 63 S egy kicsit persze csal. Igaz, mindössze 22 lóerő erejéig, de van egy kis elektromos rásegítés is az autóban. Ám ez a segítség sokat nem von le a két turbófeltöltővel szerelt 4,0 literes, nyolchengeres motor presztízséből. Arról nem is beszélve, hogy az autó fogyasztását így sikerült a 10 literes álomhatár alá vinni, legalábbis ami a városon kívüli, visszafogott tempót illeti. Ekkora teljesítmény és ilyen tömeg mellett ez valóban nagy szó. A Mercedes az SUV kategóriában 2021-re bőven elérte a 4 másodpercen belüli százas gyorsulást. Az innovatív, takarékos megoldás a hatalmas erővel társulva valóban méltóvá teszi a GLE 63 S-t a legendás kezdetekhez…

Mercedes-AMG GLE 63 S, utcán

8. Alpina XB7 4,4 V8 (621 LE)

A BMW X7 M folytatásaként színre lépő Alpina XB7 nem kevésbé kisebb méretekkel ejti kétségbeesésbe a vele egy úton haladókat. A BMW 4,4 literes, V8-as motorja a duplaturbós feltöltéssel 621 lóerőt enged szabadjára, így a monstrum SUV (pontosabban SAV, a BMW megfogalmazásában tehát Sport Activity Vehicle), csak a hatalmas tömege miatt szorul kívülre a 4 másodperces százas gyorsulás határán.

Alpina XB7 4,4 V8, utcán

7. BMW X5 M/X6 M Competition (625 LE)

A BMW X5 M50i/X6 M50i modellváltozata már felkerült a legerősebb SUV-k listájára a cikksorozat előző részében. Most azonban a BMW M-es X5 és X6 modelljének Competition változatáról van szó. Természetesen megemelt motorteljesítménnyel és az ezzel járó technikai fejlesztésekkel…

Az X5 M/X6 M Competition változatában uralkodó 4,4 literes, duplaturbós V8-as teljesítménye 625 LE, és ezzel a legerősebb BMW motor, amit sorozatgyártású autóiba szerel a nagy múltú német gyár. Az X6-osok sorozatgyártású csúcspéldánya így 3,8 másodperc alatt éri el a százas tempót, de a kétszázat is elképesztő gyorsasággal, mindössze 13,2 másodperc alatt képes letudni. 

BMW X6 M Competition, sivatagi úton

6. Bentley Bentayga Speed ​​(635 LE)

A Bentley, mint a világ királyi udvarainak kedvelt márkája, nem adhatta alább a legmagasabb szintű autózásról alkotott filozófiáját az SUV szegmensben jelentkező Bentayga modell esetében sem. Itt sem verseng holmi V8-asokkal, amikor egy impozáns teljesítményű tizenkét hengeres monstrummal is előállhat.

A Bentagya Speed motorja 6,0 literes és 635 lóerős, ami a tizenkét hengerből kiszabaduló 900 Nm-es nyomatékkal kombinálva még éppen 4 másodperc alatt képes százra gyorsítani a két és fél tonnás Bentley-t. Az uralkodói vásárlókörre való tekintet nélkül a Bentayga Speedet 2018-ban kipróbálták egy nemzetközi hegyi gyorsasági versenyen is (Pikes Peak International Hill Climb), hatalmas sikerrel. A Speed nem csupán győzött az SUV-k kategóriájában, de a verseny rekordját is beállította. Az átlagsebessége 110 km/h volt a megmérettetésen. A Bentayga Speed az elegancia, a luxus és a kőkemény sportosság királyi ötvözeteként vonul be az SUV-k történetébe.

Bentley Bentayga Speed, kősivatagban

5. Porsche Cayenne Turbo GT (640 LE)

A Porsche SUV modelljének 12,2 másodperc kell a kétszázas gyorsuláshoz, és 3,3 másodperc alatt éri el a százas tempót, mindezt a legmagasabb szintű technikából és a fejedelmi belső kényelemből álló, 2,2 tonnás önsúly mozgatása mellett.

A Cayenne Turbo GT 4,0 literes, V8-as motorja egy technikai műremek. 640 lóerős és 850 Nm nyomatékra képes. A Turbo nemcsak a motor teljesítménye miatt ennyire gyors. A mérnökök sokat tettek az autó súlyának csökkentése érdekében, és a titán kipufogórendszer is a motorból kinyerhető legnagyobb teljesítmény szolgálatában áll. A Cayenne Turbo GT nem a legerősebb SUV a piacon (bár nincs messze a csúcstól), de a vezethetősége a hatalmas erő dacára máris legendás, így kétségkívül az egyik legjobban kezelhető modell a piacon. Emiatt vált lehetségessé a csúcsdöntés is a hasonlóképpen legendás versenypályán, a Nürburgringen. 2021-ben a Cayenne Turbo GT megdöntötte az RS Q8 nürburgringi rekordját. Az új csúcs köridő 7 perc 38,9 másodperc.

Porsche Cayenne Turbo GT, felhőkarcolók előtt

4. Lamborghini Urus (650 LE)

Olaszország első helyezettje a nagyteljesítményű SUV-k szoros mezőnyében a Lamborghini Urus, amely padlólemezét megosztja többek között a Bentley Bentayga és a Porsche Cayenne modellel is. Még koncepcióautó korában az Urus a Gallardóval közös, 5,2 literes V10-es motorral mutatkozott be, de a sorozatgyártású modell 2018-ban végül egy turbófeltöltővel felszerelt, 4,0 literes nyolchengeressel indult. Ez a motor sem okozhat csalódást senkinek, mivel 650 lóerejéhez 850 Nm forgatónyomaték társul. Ez 3,8 másodperces százas gyorsulásra elég, amihez a Lambo elképesztő vezetési stabilitása társul.

A Lamborghini dühöngő bikát ábrázoló emblémájának felhelyezése egy hobbiterepjáróra igazán kockázatos gondolat volt, de az ötlet kiválóan bevált, hiszen 2021 júliusáig 15 ezer darabot gyártottak belőle. És bár az árcéduláján a Bentley Bentayga számait közelítő érték található, az Urus hamar a Lamborghini sikersztorijává vált.

Lamborghini Urus, vidéki tájban

3. Porsche Cayenne III. Turbo S E-Hybrid (680 LE)

Kevesen fognak meglepődni, ha megtudják, hogy Németország legerősebb SUV modellje egy Porsche. Emellett kicsit megosztó lehet a tény, hogy egy hibrid meghajtású autóról van szó. Ám az ötlet igencsak kínálta magát. Nem meglepő módon a kiindulási alap a Cayenne Turbo S E-Hybrid megépítésekor a márka motorpalettájáról régen ismert 4,0 literes, duplaturbós V8-as volt. Ehhez társul egy 136 lóerős villanymotor, aminek a nyomatéka már önmagában is igen kellemes erőt sejtet, ugyanis 400 Nm-es.

Hogy ez így, együtt mit eredményezett? 680 lóerőt és 900 Nm forgatónyomatékot! A két és fél tonnásra hízott Porsche így képes a 3,8 másodperces százas gyorsulásra. Bár a listán hátrébb szereplő „kistestvére”, a Turbo GT a versenypályán jobban teljesít (mintegy 300 kg-mal kisebb önsúly mellett), a legerősebb német SUV mindenképpen a Porsche Turbo S E-Hybrid.

 Porsche Cayenne III. Turbo S E-Hybrid, parkolóházban

2. Jeep Grand Cherokee Trackhawk (707 LE)

A motor V8-as, de nem az öreg kontinens modelljeiben megszokott 4,0 literes változat, hanem egy 6,2 literes. Az ízig-vérig amerikai motornak saját neve is van, no nem valami számkódos matematikai feladvány, hanem egy tömör, sokatmondó név: Hellcat. A „pokol macskáját” a Jeep vette kölcsön testvérvállalatától, a Dodge-tól.

A 6,2 literes Hellcat V8-at beszorították a Grand Cherokee-ba, és így megalkották a Trackhawk-ot. 707 lóerejével és 875 Nm-es nyomatékával a Trackhawk hosszú évekig volt a világ legerősebb SUV címének büszke tulajdonosa. A világverő teljesítmény persze nem volt mindenkinek elég, így pl. a texasi székhelyű tuningcég, a Hennessey megtalálta a módját, hogy még többet nyerjen ki az amúgyis pokolian erős motorból.

A Jeep 2021-ben még mindig értékesíti a Grand Cherokee Trackhawk-ot, de aki szeretne egyet, az most iratkozzon fel az előjegyzési listára, mert a gyártás hamarosan véget ér. Ami főleg azért érintheti érzékenyen a bivalyerős autók kedvelőit, mert az új Grand Cherokee-ba már nem a Hellcat-motort építik be.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk, versenypályán

1. Dodge Durango SRT Hellcat (710 LE)

A sorozatgyártású autók piacán a legerősebb SUV nem a sebességkorlátozás nélküli német autópályák árnyékában született és nem is egy olasz dühüngő bika, vagy egy ágaskodó csikó. A lista első helyén a detroit-i születésű Dodge Durango SRT áll, a gyár saját Hellcat motorjával a motorháztető alatt.

Igen, ez az a „pokol macskája”, amit a Dodge átadott a Jeep Grand Cherokee Trackhawk motorházába, de a büszkeség nagy úr, így az eredeti 707 lóerőhöz a technika kisebb módosításával került még 3. Ez a 3 lóerő pedig biztosította a Dodge-nak a legerősebb SUV-k mezőnyében az első helyet.

A Dodge Durango SRT Hellcat már versenypályákon is megalkuvások nélkül kipróbálható darab. A nagyobb fékek és a korszerűsített felfüggesztés is a nagy erő kordában tartását szolgálják. Emellett a motor hűtőrendszerét is módosították, a 2,6 tonnás amerikai vastömeg ráadásul 4 másodpercen belül képes száz kilométeres sebességre gyorsulni. Emellett az amerikai izommonstrum nem feledte eredeti felhasználási körét sem, ezért 4 tonnás vontatási kapacitással is rendelkezik. A nagyteljesítményű SUV-k királyából mindössze 2000 példány fut az utakon, és sajnos a Dodge nem tervez hosszabb távon az SRT Hellcattel. A pokolian erős motorral szerelt, első helyezett SUV-t már csak 2021-ben lehet újonnan megvásárolni.

Dodge Durango SRT Hellcat, felhőkarcoló előtt

Eredeti forrás:
https://alapjarat.hu/el-mondo/ezek-2021-legbrutalisabb-suv-modelljei-ii-resz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.