Ezen nem érdemes spórolni: még mindig biztosítás nélkül indul síelni a legtöbb magyar – Blikk.hu

Bár egyre felelősebben indulnak útnak a síelés és a snowboardozás szerelmesei (tavalyhoz képest 10 százalékkal nőtt a szerződéskötések száma), az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének adatai alapján minden negyedik honfitársunk biztosítás nélkül csatolja fel a lécet. A MAPFRE Asistencia tapasztalatai szerint a legnépszerűbb úti célnak még mindig Ausztria számít, a káresemények több mint 70 százaléka pedig síbalesetből ered.

Az OVB Vermögensberatung Kft. véleménye szerint nem érdemes az utasbiztosítás díján spórolni, hiszen a szomszédos Ausztriában is több százezer, de akár több millió forintra rúghat egy helikopteres mentés és a kórházi kezelés költsége. Az is nagyon fontos, hogy ha síelni indulunk, ne kizárólag az ár alapján válasszunk biztosítást, hanem arra figyeljünk, hogy az adott termék milyen szolgáltatásokat és fedezeteket takar. A hazai árakhoz szokott magyar utazók sokszor bele sem gondolnak, hogy külföldön már egy kisebb sportbaleset is borzasztóan megterhelheti a pénztárcánkat a megfelelő biztosítás nélkül. Európán belül egy apróbb ambuláns ellátásért is több százezer forintot kell fizetni, amit sok esetben nem fedeznek az olcsóbb utasbiztosítások.

A profiknak sem érdemes kockáztatniuk 

A rutinos síelők és snowboardozók se induljanak el megfelelő utasbiztosítás nélkül, hiszen egy-egy veszélyesebb pályán elég egy rossz mozdulat, és igazán komoly baleseteket lehet szenvedni, amelyek akár több milliós terhet is jelenthetnek. A legtöbb téli utasbiztosítás kifejezetten a népszerű sportokra (pl. sí, snowboard, szánkó, korcsolya, hórafting) lett összeállítva, és olyan extra szolgáltatásokat tartalmaz, mint a síbérlet díjának visszatérítése betegség esetén, a (saját és kölcsönzött) sí- és snowboardfelszerelés biztosítása, de akár emelt szintű jogvédelem- és felelősségbiztosítást is választhatunk. Utóbbi azért nagyon hasznos, mert ha mi okozunk balesetet egy másik síelőnek, úgy – a közúti balesetekhez hasonlóan – nekünk kell helytállnunk az okozott károkért – hívja fel a figyelmet a pénzügyi tanácsadó cég.

Éjjel-nappal elérhető a segítség

Bárhol is érje baleset a téli sportok kedvelőit, a diszpécserszolgálat minden napszakban hívható, így nem kell attól tartanunk, hogy egy éjszakai síelés során már nem kapunk segítséget, ha bekövetkezne a baj. Ráadásul a MAPFRE az ügyeletes orvos rendelkezésre állását is folyamatosan biztosítja, így azonnali, szakszerű ellátást kaphatunk. „Legutóbb egy síelő súlyos felkartörést szenvedett, mentőhelikopter szállította a pályáról a kórházba, ahonnan a sérülése miatt tovább is kellett vinni. A műtétet végül ott sem tudták elvégezni a helyi orvosok, ezért meg kellett szervezni a hazaszállítását. A helikopteres mentés, az ellátás, a mentőautó költsége, valamint a vizsgálatok díja meghaladta a másfél millió forintot, amit utasbiztosítás hiányában a sérültnek kellett volna megtérítenie. Szerencsére ő nem spórolt a biztosítás díján, így partnercégünk állta a költségeket” – mondta Papp Ádám, az OVB Vermögensberatung Kft. ügyvezetője.


Eredeti forrás:
http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/minden-negyedik-magyar-meg-mindig-biztositas-nelkul-indul-sielni/6yesk39

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.