Flórián a világkupás versenyzésért hajt

Októberig csaknem minden hétvégén versenyez Molnár Flórián. A kőszegi síugró azt szeretné elérni, hogy a Kontinentális Kupában pontokat szerezzen, és hogy elindulhasson a világkupában, ahol a sportág legjobbjai között versenyezhet.

-Szerintem jól haladunk a felkészüléssel, javulnak az ugrások és az erőnléti edzések is. Valamennyire a repülés is változott aránylag jó irányba, és a nekifutó pozíció is javult. Sokféle és változatos gyakorlatokat végzünk, melyek a fejlődésemet szolgálják Edzéseken igazából időszak függő, mit csinálunk pl. alapozáskor szokott lenni minden, súlyzózás, guggolások, edzőtermi gépekkel való feladatok, szökdelések és erősítések, ha viszont verseny előtt állunk, akkor leginkább szökdelések, gyorsítások és kordinációs feladatok kerülnek előtérbe. A kedvenc gyakorlatataim egyébként a szökdelések.

-Milyen a kapcsolatod edződdel, és mit hozott az új csapattárs, Török Eduárd érkezése?

-Vasjaval szerintem jól tudunk haladni az edzésben, és az ugrások is fejlődnek. Eduárd érkezése szerintem gyökeresebb változásokat egyelőre nem hozott, de vannak dolgok, amiket tanultam már tőle, és ami hozzáad a fejlődésemhez.

-Hogy indult a szezon számodra?

-Az indulás Kranjban volt, ahol az első versenynap nem jól sikerült, a második nap pedig kizártak sajnos, szóval nem sikerült jól. Az augusztusi első verseny hétvégémmel elégedettebb vagyok. Ljubno-ban versenyeztem FIS kupán, ahol az első versenynapom kicsit nehéz és hosszú nap volt, váltakozó irányú széllel és rengeteg indulóval. Összesen 103 síugró versenyzett. A próbaugrás jól sikerült, viszont a versenyugrásnál kicsit rontottam, mellkassal indítottam az elugrást, ezért nem volt olyan jó, mint előtte, de így sem volt nagyon rossz. Szerintem összességében jók voltak, és reméltem, hogy vasárnap jól sikerül a verseny is. Így is lett, helyezésben is sikerült javítanom egy kicsit, de még mindig nem volt az igazi, többet tudok annál, mint amit éles helyzetben kihoztam magamból, de megyünk tovább a hétvégi Wisla-i COC versenyre. Célom a szezonban, hogy COC pontot szerezzek, és ezzel kvalifikáljam magam a világkupába, és ott szeretnék mihamarabb felzárkózni a mezőnyhöz.

Flórián következő versenyei:

08.09-11 Wisla – Continental kupa (B világkupa)

08.15-17 Frenstat – Continental kupa (B világkupa)

08.24-25 Rasnov – FIS kupa (C világkupa)

08.30-09.01 Rasnov – Continental kupa (B világkupa)

09.13-15 Lillehammer – Continental kupa (B világkupa)

09.20-22 Stams – Continental kupa (B világkupa)

09.27-29 Kliengenthal – Continental kupa (B világkupa)

10.05-06 Villach – FIS kupa (C világkupa)

Eredeti forrás:
http://skihungary.hu/index.php/component/content/article/9-hirek/239-florian-celja-a-vilagkupas-versenyzes?Itemid=101