Havazás: erre figyeljen, 50 ezres bírság is járhat – ATV

Havazás: erre figyeljen, 50 ezres bírság is járhat

Akár 50 ezres bírságot is kaphat, aki nem takarítja el a havat a háza előtti területről. És bírságra számíthat az is, aki környezetkímélő anyag helyett sóval oldaná a jeget.

Vasárnapra ismét ellepte a hó Budapestet, aminek a gyerekek örültek legjobban – egymást érték a szánkózók és a síelők a Normafán.

Nem csak a hócsúszka vette jól a bukkanókat a Normafán, az 5 éves Nóri sílécei is jelesre vizsgáztak a havon. Míg a gyerekeknek örömforrást, a felnőtteknek folyamatos munkát jelentett a havazás. Fontos a járdák hóeltakarítása és a csúszásmentesítése, a háza előtti területért ugyanis a tulajdonos, vagy az ingatlan használója felel.

“Első alkalommal munkatársaim figyelmeztetést, felhívást helyeznek el a postaládába, ha nem találják otthon az ingatlan használóját és 24 órán belül ellenőrzik újra az adott helyszínt. Amennyiben ennek nem tett eleget az ingatlan tulajdonosa, akkor közigazgatási eljárást kezdeményeznek”

– nyilatkozta Híradónknak Hermann Gábor, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság szolgálati igazgatóhelyettese.

Ugyanígy akár 50.000 forint is lehet a büntetés azért, ha a környezetkímélő anyagok helyett sót használnak a síkosság mentesítésre.

atv.hu

Csatlakozzon az ATV Viber közösségéhez, itt!

Eredeti forrás:
http://m.atv.hu/belfold/20190120-akar-50-ezres-birsagot-is-kaphat-aki-nem-takaritja-el-a-havat-a-haza-elotti-teruletrol