Hitelből készülnek a magyar síelők a világbajnokságra – Origo

December elején végre jogerős törvényszéki bejegyzéssel Miklós Edit elfoglalhatta az elnöki széket a Magyar Síszövetségben. A hosszú háborúzás következményeit azonban még idő lesz helyrehozni. A versenyzők és edzők számára továbbra is sok a bizonytalanság. Februárban világbajnokságot rendeznek az összes szakágban, a szövetség mégis csak ideiglenes válogatott keretet tudott a Bors rendelkezésére bocsátani, a végleges névsort ugyanis még az elnökségnek jóvá kell hagynia.

“A jelenlegi helyzetnek egyszerű oka van, Miklós Edit hiába állt munkába már április 15-én, egészen december közepéig mind ő, mind jómagam mindenhol akadályba ütköztünk, így az érdemi szakmai munka jelentős csúszásban van” – mondta a lapnak Kapitány Ildikó, a szövetség főtitkára, aki reméli, hamarosan tető alá tudnak hozni egy elnökségi ülést.

A tavalyi évet szinte teljesen beárnyékolták a síszövetség körüli balhék, és ennek a következményeivel kell a sportolóknak is megbirkózniuk.

Miklós Edit síelőként jól ismeri a sportág problémáitForrás: AFP/Johann Groder

“Sajnos nem egy edző, sőt még síelők is kiszálltak a magyar sísportból a bizonytalanság, és az ebből fakadó anyagi nehézségek miatt” – ezt már Kaszó Klára, a szövetség korábbi ügyvezetô elnöke árulta el a Borsnak.  “Az elkövetkezendő idő a törmelékek eltakarításáról fog szólni, és arról, hogy Edit valami újat felépíthessen. Azok, akik ezt előidézték, igen nehéz feladat elé állítják őt. A szövetség mindig is az osztrák hegyekben tartotta felkészüléseit, és a versenyzők most is ott tartózkodnak, ugyanis minden szakágban versenyek zajlanak.” Felmerült a kérdés, honnan volt erre a szövetségnek pénze.

“Leginkább sehonnan. Azzal a kevéssel, ami volt nekünk, természetesen támogattuk a válogatott versenyzőinket. De mondhatni, jelenleg hitelből vannak kint. Ezeket a hiteleket az egyesületek és maguk a szülők adták annak reményében, hogy amint a szövetséghez befutnak a beígért pénzek, ezek visszafizetésre kerülnek” – zárta szavait Kapitány Ildikó.

Eredeti forrás:
http://www.origo.hu/sport/egyeni/20190111-magyar-sielok-hitelbol-keszulnek-a-februari-vilagbajnoksagra.html