Hitelből készülnek a síelők a vb-re – Bors

December elején végre jogerős törvényszéki bejegyzéssel Miklós Edit elfoglalhatta az elnöki széket a Magyar Síszövetségben. A hosszú háborúzás következményeit azonban még idő lesz helyrehozni.

December elején végre jogerős törvényszéki bejegyzéssel Miklós Edit elfoglalhatta az elnöki széket a Magyar Síszövetségben. A hosszú háborúzás következményeit azonban még idő lesz helyrehozni.

Hiába kezdi elfoglalni a helyét az új vezetőség a honi síszövetségben, a versenyzők és edzők számára még mindig sok a bizonytalanság. Februárban világbajnokságot rendeznek az összes szakágban, a szövetség mégis csak ideiglenes válogatott keretet tudott lapunk rendelkezésére bocsátani, a végleges névsort ugyanis még az elnökségnek jóvá kell hagynia.

– A jelenlegi helyzetnek egyszerű oka van, Miklós Edit hiába állt munkába már április 15-én, egészen december közepéig mind ő, mind jómagam mindenhol akadályba ütköztünk, így az érdemi szakmai munka jelentős csúszásban van – világosította fel a Borsot Kapitány Ildikó, a szövetség főtitkára, aki reméli, hamarosan tető alá tudnak hozni egy elnökségi ülést.

A tavalyi olimpián magyar színekben versenyző, horvát származású Samsal Dalibornak viszont elege lett, és lelépett a síválogatottól © MTI

A tavalyi évet szinte teljesen be­árnyékolták a síszövetség körüli balhék, és ennek a következményeivel kell a sportolóknak is megbirkózniuk.

– Sajnos nem egy edző, sőt még síelők is kiszálltak a magyar sísportból a bizonytalanság, és az ebből fakadó anyagi nehézségek miatt – ezt már Kaszó Klára, a szövetség korábbi ügyvezetô elnöke árulta el a Borsnak. – Az elkövetkezendő idő a törmelékek eltakarításáról fog szólni, és arról, hogy Edit valami újat felépíthessen. Azok, akik ezt előidézték, igen nehéz feladat elé állítják őt. A szövetség mindig is az osztrák hegyekben tartotta felkészüléseit, és a versenyzők most is ott tartózkodnak, ugyanis minden szakágban versenyek zajlanak. Felmerült a kérdés, honnan volt erre a szövetségnek pénze.

– Leginkább sehonnan. Azzal a kevéssel, ami volt nekünk, természetesen támogattuk a válogatott versenyzőinket. De mondhatni, jelenleg hitelből vannak kint. Ezeket a hiteleket az egyesületek és maguk a szülők adták annak reményében, hogy amint a szövetséghez befutnak a be­ígért pénzek, ezek visszafizetésre kerülnek – zárta szavait Kapitány Ildikó.

Eredeti forrás:
http://www.borsonline.hu/sport/hitelbol-keszulnek-a-sielok-a-vb-re/167045