Ingyenes parkolás síelőknek Csorba-tó központjában – Síelők.hu

Nagyszerű hír érkezett a Magas-Tátrából. A Csorba-tó melletti sípályák alatt található központi parkolóban ezentúl ingyenesen lehet majd parkolni a legújabb rendelkezés értelmében. A pályáktól kissé messze található parkolótól ingyenes kisbuszokkal szállítják majd a síelőket a liftekhez.

h i r d e t é s

A környezetbarát döntés következtében vélhetően kevesebb autós fog felhajtani közvetlenül a pályák mellé. A síterepet üzemeltető vállalat és a helyi önkormányzat közötti megállapodás értelmében a központi többszintes parkolót december 21-től ingyen használhatják az ideérkező autósok és buszok.

A központi parkoló még az 1970-es északi világbajnokságra készült el és azóta igazából hozzá sem nyúltak. Az említett megállapodás értelmében a síterep üzemeltetője vállalta, hogy átépíti a parkolót, amely felett már jócskán eljárt az idő.

Csorba-tónál már november 10-én megkezdődött a szezon. Ezen a hétvégén pedig már a Szoliszkóra is közlekedik a négyszemélyes ülőlift, amely a tavalyi szezonban csak január végén állhatott először üzembe. A síterep komolyabb modernizációs terve fogott, amelynek értelmében új liftet és pályákat is építenének. Az idei szezonban egyelőre csak egy új pálya átadása várható.

Eredeti forrás:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20071222csorbato/