Itt a Libegők Éjszakája részletes programja

Az eseményt július 17-én, negyedik alkalommal rendezi meg a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.

Az esti/éjszakai libegőzés élményét a Mátrában két különböző helyszínen, továbbá a Bükkben, a Budai-hegységben, és a Bakonyban lehet kipróbálni. A mátraszentistváni Síparkban, Budapesten a Zugligeti Libegőnél, az eplényi KalandHegyen, a lillafüredi Libegőparkban és a sástói Oxygén Adrenalin Parkban éjszakába nyúlóan üzemelő felvonókkal és színes programokkal várják a közönséget. Összesen tehát öt különböző helyszínen lehet libegőzni!

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a libegő átépítés alatt van, ezért idén itt ez a rendezvény ugyan elmarad, viszont jövőre várhatóan már két libegő is használható lesz!

A Zugligeti Libegőn, Budapesten 19 órától éjszaka 1 óráig lehet a főváros éjszakai panorámájában gyönyörködni. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2.500 Ft-os retúrjeggyel látogatható, melyek akár elővételben is megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban. Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján már csak a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél vásárolhatók meg 17 órától. Jegyek a Libegő szállítási kapacitásának a mértékéig, korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Mátraszentistvánban, a Síparkban 11 és 20.30 között lehet élvezni a libegőket, melyeken kerékpárszállítási lehetőség is van. A résztvevők vezetett túrán vehetnek részt, street food ételekkel csillapíthatják éhségüket. Az utolsó felszállási lehetőség általában fél órával megelőzi a pályák zárását.

Sástón, a Mátra Libegő egészen 24 óráig üzemel ezen a napon, a Sástót és az Oxygen Adrenalin Parkot összekötő, 500 méter hosszúságú felvonón. Ugyan eddig lesz nyitva a bobpálya melletti büfé. Ezen a helyszínen nincs elővételes jegyvásárlás, az aznap megváltott jegyek a nap folyamán bármikor felhasználhatók.

A Lillafüredi Libegőpark pénztára ezen a napon este 8 óráig tart nyitva, a felső állomáson található Erdei mobilbüfé ehhez igazodva várja a megéhezőket. Június 17-én, előzetes regisztrációval lehet részt venni a Jávor-hegyen vezető, 3 kilométeres Oxigén túrán. A családokat június 16-án és 18-án menetlevéllel végigjárható, fejtörős családi sétával, a megfejtőket apró ajándékkal várják.

Eplényben, a Kalandhegyen reggel 9 órától éjfélig járnak a felvonó. Hosszabban lesznek nyitva a vendéglátó egységek is. 13-17 óra között hagyományőrző bemutató és interaktív történelemóra lesz Krekács Zoltán solymásszal.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Eredeti forrás:
https://sieljitthon.hu/itt-a-libegok-ejszakaja-reszletes-programja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=itt-a-libegok-ejszakaja-reszletes-programja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.