Itthon tartaná a síelőket a kormány

A kormány a síelők itthon tartásáért fejleszti a sípályákat. Rendeznék a Kékestető helyzetét, ezért még ebben a félévben tanulmányterv készül a szükséges teendőkről – hangzott el az InfoRádióban.

A vándortáboroztatás támogatásáról és a Kékestető helyzetének rendezéséről is beszélt Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Öt kiépített vándortábor útvonal várja a jelentkező iskolai csoportokat, a kísérő tanárok pedig továbbképzéseken vehetnek részt. A kormányzat rendezni akarja a Kékestető helyzetét, ezért még ebben a félévben tanulmányterv készül a szükséges teendőkről.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy Magyarországon mintegy félmillió ember síel, de sokan közülük külföldi pályákon. A kormány a síelők itthon tartásáért döntött az eplényi, a mátraszentistváni, illetve a sátoraljaújhelyi sípályák fejlesztésének támogatásáról. Ezeket a pályákat a jövőben tavasztól őszig a gyalogos és kerékpáros turisták is fel tudják majd keresni.

Továbbá tervben van úgynevezett vasalt utak kiépítése a sziklamászók számára. Az egyik helyszín a Gellért-hegy lehetne.

A kisvasutak fejlesztéséről a kormánybiztos azt mondta: a szabályozási környezet megváltozása egyszerűbbé tette a beruházásokat.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Eredeti forrás:
https://www.napi.hu/ingatlan/itthon_tartana_a_sieloket_a_kormany.657041.html