Korán nyitottak a hazai sípályák, már az ország három pontján is lehet síelni – hvg.hu

A Mátrában még nem, de Visegrádon, Eplényben és a pécsi Misina tetőn is fel lehet már csatolni a léceket. Megnyitott a hazai sípályák többsége.

Az eplényi sípálya már december elsején megnyílt, az A1-es és a tanulópálya már a szezon kezdetekor síelhetők voltak, de vasárnap hóágyúzták az A7-es pályát is, így ezen a héten már az is üzemel – olvasható a Síaréna oldalán. Előző héten a havazás is sokat segített a helyzeten, a természet 10-15 centiméter friss hóval könnyítette meg a hóágyúk dolgát – írja a Síelők.

Az Időkép szerint a decembertől szokatlan remek hóviszonyok miatt megnyitott december közepén a visegrádi és a pécsi sípálya is. A visegrádi pálya vasárnap nyitott, 9 és 16 óra között lehet síelni az 1/A, a fő hóágyús pályán. Szintén tegnap óta várja a síelőket a pécsi sípálya is a Misina tetőn. Az üzemeltetők szerint a lehullott hó mennyisége nem túl sok, de pécsi viszonylatban síelhetőnek mondható.

Bár a mátraszentistváni sípark még nem nyitott meg, ahogy a Kékes tetőn sem lehet még elvileg síelni, az Időkép szerint szinte bármikor elkezdhetik a szezont ezek a síterepek is.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/elet/20181217_Koran_nyitottak_a_haza_sipalyak_mar_az_orszag_harom_pontjan_is_lehet_sielni