Legalább tíz embert elsodort egy lavina Svájcban – Napi.hu

Több embert maga alá temetett egy lavina Svájcban, a népszerű Crans-Montana síparadicsomban kedden – közölték a helyi hatóságok az MTI szerint.

Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel – Illusztráció.

Helyi sajtóközlések szerint 10-12 ember rekedhetett a hó alatt. Valais kanton rendőrsége a Twitteren közölte: a lavina Plaine-Morte sípályánál következett be, a mentőszolgálatok már a helyszínen vannak. A lavina a sípályát 3-400 méteres szakaszon borította be.

A Crans-Montana sífelvonó vállalat a szerencsétlenséggel kapcsolatban pedig azt közölte, hogy a sípályát felügyelő járőrszolgálat közép-európai idő szerint 13 óra 23 perckor adott ki lavinariasztást, a lavina bekövetkezésének okai és körülményei viszont egyelőre nem világosak. A cég elnöke, Philippe Magistretti telefonon elmondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy nagyjából 100 mentő keresi a természeti katasztrófa áldozatait.

A melegedő időjárás hatására már a múlt hét végén olvadásnak indult a vastag hótakaró Crans-Montana térségében. A meleg idő pedig egybeesett iskolaszünetekkel több kantonban, illetve külföldön. Magistretti közölte: mintegy 8 ezer ember síelt a térségben.

A hatóságok egyelőre nem pontosították, hogy a hó alá temetett emberek síelők volnának.

Crans-Montanában tartják a hétvégén az alpesi sívilágbajnokság két női versenyszámát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Eredeti forrás:
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/lavina-sieles-svajc-idojaras.679024.html