Libegőfejlesztések jövőképe

A környezetvédelem a libegőfejlesztések legfőbb érve.

Kép: A Zempléni-hegységben lévő Magas-hegyre vezető libegő hamarosan megújul. Képre kattintva videó nyílik a felvonóról!

Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a turizmus hatalmas mértékben növekszik itthon és külföldön egyaránt. A belföldi turizmusnak a gépkocsival való közlekedés alapvető velejárója. Az országnak nincs olyan része ahol a turizmus ne fejlődne dinamikusan. Nem kivétel ez alól a hazai hegyeink világa se. Sőt!  A Mátrában például a négycsillagos szállodák kapacitáskihasználtsága az igen magas budapesti adatokkal vetekszik.

Miért is kellene az autókat a hegyeink tetejére felengedni, ha a megközelítés egy attraktív, csendes üzemmódú, elektromos meghajtású, környezetbarát közlekedési móddal kiváltható?

Ráadásul bizonyítottan nyereséget hozó vállalkozást is jelent! Jó példa: a BKV számára összesen csak két nyereséget jelentő üzletág létezik, a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló.

Elődeink már – az 1970-ben megépült Zugligeti Libegővel – bizonyítottak: elsőként a János-hegyre vezető gépkocsiforgalmat tudták korlátozni, később már a János-hegyre közlekedő “J” buszjáratot is meg lehetett szüntetni. Aki Budapest legmagasabb pontjához szeretne feljutni, az vagy felgyalogol vagy libegőzik egyet. Az autók a völgyben maradnak, fent pedig a jó levegő!

31 év után épült meg a második libegőnk: Sátoraljaújhelyen a Magas-hegyre vezető gépkocsiút forgalmát korlátozni lehetett, hiszen a libegővel a gyors, biztonságos megközelíthetőség megoldódott. 

A 2009-ben épült, a Bakonyban az Ámos-hegyre vezető négyüléses felvonó gazdaságos üzemeltetését a síelők biztosítják, hiszen a téli időszakban a kihasználtság igen magas. 

2015-től szinte minden esztendőben megépült egy-egy új “magas kötélvezetésű” kötélpálya.

2015-ben készült el “Dongó” névre elkeresztelt kabinos felvonó a Zemplén Kalandparkban. 2017-ben Mátraszentistvánban épült meg hazánk legmodernebb, négyüléses felvonója – a síelők nagy örömére. 2018-ban került átadásra Eplényben a második ülőszékes felvonó. Idén a Mátrában került átadásra a Mátra Libegő.

Grafika: az eddig megépült (és Kékestetőre tervezett) hazai libegők induló- és érkező állomásainak magassági adatai a függvényábra függőleges tengelyén, a felvonók hossza pedig vízszintes tengelyen találhatók.

Közeljövőben várható fejlesztések

50 év után felújításra kerül a Zugligeti Libegő, várható átadás 2020 év végén. A teljes beruházás előreláthatólag megközelíti a négy milliárd forintot.

Sátoraljaújhelyen lévő libegő szerkezete is lassan 50 éves lesz (nem új felvonóként épült meg). Itt a tervek szerint nem csupán újjáépítésre kerül sor, hanem bővítésre is. Ennek beruházási költsége is milliárdos nagyságrendű. Várható átadás időpontja 2021.

Távolabbi tervek

Kép: Donovaly (Dóval) a Tátrában – akár ilyen 8 személyes kabinos felvonó is épülhetne Kékestetőre. Képre kattintva a “Telemix” (vegyesen ülőszékes és kabinos) felvonóról látható videó!

Környezetvédelmi szempontból a legindokoltabb fejlesztés Mátraházáról Kékestetőre vezető kötélpálya lenne. Hazánk legmagasabb pontjára tervezett kabinos vagy ülőszékes felvonó megépítése már több mint 50 évvel ezelőtt felmerült, sajnos azóta is csak terv maradt. Most azonban egyre nagyobb remény van a megvalósításra. A felvonó elkészülte legkorábban 2022-ben lehetséges. A gazdaságos üzemeltetést itt is a síelők tudnák biztosítani, hiszen a nyomvonal pontosan a meglévő sípálya felett húzódna.

Kép: Kékestetőről lefelé jövő autóbusz fékhibája miatti baleset, 2018 őszén. Az ilyen jellegű balesetek is elkerülhetők lesznek a felvonó megépítésével. A képre kattintva videós beszámoló a balesetről!

A Pilis-hegységben,  Dobogókőre régóta tervezett libegő megépítése is elég régi terv. Ennek a felvonónak a megépítése is körvonalazódik, legkorábban 2022 évben várható az átadás.

A már megépült libegőkről szóló, nemrég frissített cikkünk (sok adattal) lejjebb, a keretes írásban!

Szerző: Fehér Gyula

Tények és tervek az új libegő átadása alkalmából

Eredeti forrás:
http://sieljitthon.hu/libegofejlesztesek-jovokepe/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.