Meglepő titkot árult el Koncz Zsuzsa: átkozták az anyák a …

– Tonnaszámra kaptam a magyar anyák átkozódó leveleit, amikor valamelyik első tándcalfesztiválon igazi miniruhában léptem fel. Fel voltak háborodva, hogy megrontom az ifjúságot – emlékezett vissza Koncz az RTL Klub Portré című műsorában, és azt is elismerte, hogy néhai édesanyja is gyakran rákérdezett: „Kislányom, nem túl rövid az a szoknya, ami rajtad van?”

Tegyük hozzá, a modell alkatú énekesnő mindössze 16 esztendős volt, amikor az első televíziós tehetségkutató, az 1962-es Ki mit tud? nézőinek megmutatta „fekete-fehér” lábait. A hosszú hajú tinisztárt nem viselte meg a vaskalapos ellenszenv, amellyel a pártállami korszakban szembesülnie kellett.

– Mert már akkor is tudtam, az igazi ítélet a közönségtől jön – hangsúlyozta.

Barabás Éva (49) mikrofonja előtt a legendás énekesnő azt is elismerte, teljesen véletlenül lett Bródy János (72) alkotótársa.

– Az egyik osztálytársamnak próbálta csapni a szelet a balatongyöröki vállalati üdülőben. Aznap este tudtam meg, hogy zenél, és amikor a többiek unszoltak, énekeljek valamit, felajánlotta, hogy szívesen kísér. Így kezdődött – idézte fel Koncz Zsuzsa, akinek Bródy lett az első számú szövegírója.

A 12. Budapest Aréna-koncertjére készülő előadóművész kiemelte, előadóként mindig őszinteségre törekedett, de kezdettől fogva öntörvényű volt.

– Mindig magam választhattam meg, mit énekeljek és hogyan nézzek ki. Amikor levágattam a hajam, az keltett egy kis feltűnést. Német tévések is megkerestek – mosolygott Koncz Zsuzsa, aki nemcsak a frizuráját, de az alakját is őrzi. – A torna, a nordic walking és a síelés híve vagyok, bár az utóbbit most hanyagolom, mert az Aréna-koncert előtt egyszerűen nem lehet lábat törni.

Koncz Zsuzsát azzal vádolták, hogy rossz példát mutat a fiataloknak / MTI-BARA ISTVÁN

Egyszer volt férjnél

Törőcsik Marihoz (82) hasonlóan Koncz Zsuzsa is a Heves megyei Pélyen született, de négyéves korától Budapest az otthona. Gimnazistaként vált ismert énekessé, a rivaldafény miatt pedig a jogi egyetemet is félbehagyta. Magánéletét félve óvja, hivatalosan több mint 40 éve „elvált” a családi állapota.

– A vége nem volt diadalmenet, de dráma sem – summázta a Nők lapja korabeli riportjában Boldizsár Miklós drámairó egykori felesége.


Eredeti forrás:
http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/koncz-zsuzsa-felleporuha-rajongo-kritika-anyak/ydqjdd4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.