Megtudtuk, mivel készül Ausztria a síszezonra: óriási dolgot kínálnak majd a síparadicsomok – Femina.hu

Ausztria legszebb síparadicsomai már távolról sem csak csúszást és hóbiztos pályákat ígérnek. Már közel sem elég, ha egyszerű síelést biztosítanak, ennél többre vágynak az utazók, és a tempó is felgyorsult – tudtuk meg Dr. Christoph Eisingertől, a Ski amadé síszövetség ügyvezetőjétől. 

A Ski amadé síszövetség kínálata egyébként is egyedülálló: szám szerint öt régió – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Grossarltal -, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, 260 síkunyhó és hegyi étterem tartozik ide, ami egyetlen síbérlettel felfedezhető.

Rekordberuházások Ausztriában

A telet rekordberuházások követték több mint 108 millió euró értékben: három új felvonó, egy új applikáció mellett Ski amadé – made my day ajánlatcsomagok, kulináris síútvonalak, kiemelkedő rendezvények teszik még élvezetesebbé az itt töltött, téli üdülést. 

felvonok

Az elmúlt öt téli szezon befektetéseinek következtében a Ski amadé 760 kilométernyi sípályájának több mint 90%-a hóágyúzható. A befektetés a síszövetség szerint a kifejezetten magas összeg ellenére is megtérül. A 2018/2019-es téli szezonra ráadásul ismét 21 millió eurót költenek a hóágyúrendszerek fejlesztésére, így csúcsmodern feltételek és kiváló ajánlatok várják a téli sportok kedvelőit.

Egynapos élményzuhatag

A felgyorsult és ingergazdag világ ma már megköveteli az alkalmazkodást a turisztikai kínálat részéről is: néha csak egy rövid hétvége vagy egyetlen nap áll a látogatók rendelkezésére, amiből mégis szeretnék kihozni a legtöbbet. Ausztriában már erre is felkészültek: a Ski amadé – made my day ajánlattal akár egy napba sűrítve mindenben részed lehet.

A kis létszámú, maximum 12 fős csoportok szó szerint habzsolják a feledhetetlen élményeket. Az alapgondolat: egyetlen sínap alatt olyan sok izgalmas kalandot átélni, ami másoknak egy egész hét alatt sem feltétlenül sikerül. 

Az adott régiótól és ajánlattól függően olyan élmények várnak a síelőkre, mint például a sí-jóga, reggeli egy felvonókabinban vagy ínyenctúra a síterepen. 12 élménycsomagból lehet választani, mely 65 eurótól foglalható az egész téli szezonban. Ez ideális választás a különleges élményre vágyóknak.

Kóstolj bele Ausztriába!

A Ski amadé sokszínű gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A síszövetséghez tartozó síterepeken már évek óta egyedülállóan gazdag kulináris kínálat várja a vendégeket – legyen szó alpesi kunyhókról, menedékházakról vagy a völgyekben található szállodákról és éttermekről.

A cikk az ajánló után folytatódik

A gasztronómiai kínálat középpontjában a helyi gazdák és termelők által előállított regionális termékek állnak. Termelői piac, felvonókabinban elfogyasztott vacsora vagy borkóstoló mind-mind van a síszövetség kulináris kínálatában.

Gasztro-síútvonalak

Az idei téli szezontól kezdve viszont az eddigieket új, ínyenc síútvonalak egészítik ki: valamennyi Ski amadé régióban kulináris témájú síútvonalakat alakítottak ki, melyek nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy az utazók igazán megismerjék az adott síterepet és régiót, a helyi specialitásokat és az osztrák menedékházak kultúráját. Az ajánlat egyetlen feltétele csupán a síbérlet.

2010 óta minden év márciusában megrendezik a Sí- és borélményhetet is. Jövőre, a 2019. március 16-ától 23-áig tartó eseményen is több mint húsz szálloda kínál ajánlatcsomagokat, melyek a síelés és bor tematikájához kapcsolódnak. A tematikus héthez kapcsolódva a síterepeken a sí- és borélmény hüttékben, valamint az akcióhoz csatlakozó szállodákban borkóstolásokon vehetnek részt az üdülők, de Grossarltal régióban felvonóban is vacsorázhatnak.

Középpontban a fiatalok

A gyermekkel töltött síüdülés rendkívül szórakoztató tud lenni, de azért néhány kihívást is tartogat a szülőknek. A legkisebbeknek találni kell egy jó síoktatást, a nagyobbaknak pedig már szükségük van egy kis szabadságra és a sípályákon kívüli élményekre is. 

A Ski amadé síszövetségnek mindkét csoport számára megvan a megfelelő ajánlata: a Mini’s Week a hat éven aluli csöppségeknek és a RIDE Ski amadé a snowboardozás, a freeride és az élményteli síelés kedvelőinek. A zseniális sí- és snowboardnapok garantáltak – gyermekeknek, tiniknek és szüleiknek egyaránt.

minis-week

A Mini’s Week keretében január 12-étől és 26-áig a hat év alattiak síoktatást, síkölcsönzést és Ski amadé síbérletet kapnak, és számos helyen ingyen szállhatnak meg a szülők szobájában. A RIDE Ski amadén pedig snowboardosok, freestylerek és izgalmas rendezvények kötik le a nagyobbakat. 

A síszövetségben odafigyelnek a családokra, ezért a családi bónusz keretében a harmadik és minden további gyermek és ifjúsági korú családtag ingyen síelhet. 

Ski-amadé-FamilyKids-09

Fotó: Lorenz Masser

Hogy a rengeteg további ajánlat közül csak néhányat említsünk: lesz Sixty Plus ajánlat a hatvan év feletti síelők számára december 22-e előtt és március 30-a után, de március 23-ától 30-áig Ladies Week is, ahol vezetett sítúrák, rendezvények, bulik várják a nőket és akár férfi kísérőiket is.

A jövő síelése

A Ski amadé Guide egy teljesen új, 2018/2019-es téli szezonra készült alkalmazás a régióban síelők számára, WIFI-vel és intelligens síszemüveggel. Az applikáció többek között fotórealisztikus térképet is tartalmaz majd, aminek köszönhetően a tájékozódás helyismeret nélkül is gyerekjáték lesz. Ez ködös, felhős időben is biztonságot ad a síelők számára.

Az appban megtalálhatók lesznek az információk az adott régiókról, menedékházakról, látnivalókról, a felvonók nyitva tartásáról, de webkamerás képeket is lehet böngészni rajta. Az infók ráadásul az intelligens síszemüvegen keresztül is megjeleníthetők lesznek, a hegy- és völgyállomásokon ingyenesen elérhető WIFI-hálózatnak köszönhetően pedig bármikor rá lehet csatlakozni a világhálóra.

(Borító- és ajánlókép:  Christoph Oberschneider. )

Eredeti forrás:
https://femina.hu/utazas/ski-amade-ajanlatok-2019/