Miért jó télen gyógyfürdőbe menni? | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál – Új Szó Online

A síelés mellett és a karácsonyi rohanás után a gyógy- és termálfürdőkre is érdemes időt szánni. De miért jó ilyenkor fürdőzni?

ÚJ SZÓ ONLINE

2019. december 3. 09:00

teli

Mert nincs nagy tömeg

Nyáron mindenki víz közelében pihen, télen azonban ez a tömeg eloszlik. Hiszen sokan a síelést választják. De az igazán profi kirándulók egy-két napos termálfürdői kikapcsolódást is beiktatnak. És ha ügyesen választanak helyszínt, sorakozniuk sem kell a recepción.

Mert átmelegít

Nincs is jobb annál, mint amikor kint mínuszok vannak, mi pedig a forró fürdőben áztatjuk magunkat. A melegítő teánál és forralt bornál sokkal hatékonyabb a víz csontig hatoló melege: igazán ez melegít át. Csak arra figyeljünk oda, hogy a nagyon forró vízben ne töltsünk a megengedettnél több időt, mert káros lehet.

Mert gyógyít

Néhány gyógyfürdő jótékony hatása már régóta ismert; indulás előtt érdemes utánajárni, hogy egyes fürdők vize mire lehet jó. A mozgásszervi megbetegedéseket gyógyítótól kezdve egészen a bőrproblémákra jótékonyan hatóig sokféle gyógyvíz közül lehet válogatni. De még ha bizonyítottan nincs is gyógyhatása, a lelket akkor is gyógyítja a meleg víz.

Mert kikapcsol

A téli fürdőzés teljesen kikapcsolja az elmét. A vízben relaxálva gondolatban megválthatjuk a világot, eltöprenghetünk problémáinkon, de akár félre is tehetjük őket. Hiszen a víz tisztít, a gondolatokat is átmossa, ha engedjük neki. Ezért jó olyanokkal utazni, akik ebben segítenek.

Mert megnyugtat

Kellenek a nyugodt napok, a fiataloknak és az idősebbeknek, az állandóan dolgozóknak és tanulóknak, a kis- és nagygyerekeseknek egyaránt. Egy gyógyfürdőben nem kell rohanni, ott a lelassulás, a megnyugvás a lényeg. Ezért jó, ha az évet vele kezdjük, hiszen akkor feltöltődve vághatunk neki 2020-nak.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap Téli Kalauz mellékletében jelent meg!

Eredeti forrás:
http://ujszo.com/vasarnap/miert-jo-telen-gyogyfurdobe-menni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.