Miklós Edit a síelők új elnöke – Bors

Noha heves vita alakult ki a törvényesség témakörében, a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlése megválasztotta új elnöknek az olimpiai hetedik helyezett Miklós Editet.

Noha heves vita alakult ki a törvényesség témakörében, a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlése megválasztotta új elnöknek az olimpiai hetedik helyezett Miklós Editet.

Eddig a fehér lejtőkön bizonyított, majd néhány napja jelezte Miklós, hogy a jelenlegi szövetségi vezetéssel ő bizony nem kíván együtt dolgozni, és abbahagyja az aktív sportot. Aztán jött a hír, hogy sportvezetői babérokra tör. A vasárnapi közgyűlésen meglepetést keltett, hogy huszonkilenc hivatalos szavazóív érkezett vissza, noha csak huszonnyolcan voltak jelen. Se­baj, az íveket lepecsételték, s vé­gezetül Editet pajzsra emelték. Huszonhatan vetették belé bizalmukat, ketten ellene szavaztak.

Miklós Edit elsöprő győzelmet aratott

Bajai András, aki tegnapig elnökként tüsténkedett, hangsúlyozta, bármi is lesz a voksolás végkimenetele, ő bírósághoz fordul, mert csak ő hívhatta volna össze e grémiumot, márpedig az neki esze ágában sem volt. Gótzy Antal levezető elnök azt hangoztatta, igenis legitim a választás, majd a korábbi ügyvezető elnök, Kaszó Klára elmagyarázta, március ötödikén a felügyelőbizottságnak egyetlen tagja maradt, így az alapszabály értelmében kötelességük volt új vezetést választani. Az erdélyi származású új elnök tudatta, az alpesiek fejlődését utánpótlás-szinten fenn kívánja tartani, sőt az északisí-szakágak fejlesztését is célul tűzi ki.

A korábbi ügyvezető, Kaszó Klára szerint kötelező volt megejteni a tisztújítást

– Valamennyi klubot megkeresem, mert összefogásra van szükség – hangsúlyozta Miklós Edit. Igaz, a biatlonisták jelezték, hogy kilépnének a síszövetségből, azaz önállósodni kívánnak.

Bajai András nem hagyja annyiban © Vadnai Szabolcs

Eredeti forrás:
http://www.borsonline.hu/sport/miklos-edit-a-sielok-uj-elnoke/151465