“Minket a tetteink igazolnak: amit ígértünk, betartottuk

Avagy beszámoló a Magyar Sí Szövetség elmúlt féléves tevékenységéről

A szövetség korábbi vezetése, azaz a Kaszó Klára és csapata által elkövetett cselekményeket ezúttal már nem elemezzük, az igazság felderítése régen a hivatalos szervek kezében van. Azonban rengeteg olyan fejlemény van, amit örömmel osztunk meg a sítársadalommal és a sportszerető közvéleménnyel is.

közösségét. Dolgozunk a freestyle szakág újraindításán, és várhatóan már októberben saját magazinműsorral jelentkezünk az M4 sportcsatornán.

Elsődlegese célunk maradt a sí versenysport bázisának fejlesztése, ehhez szorosabbra fűztük a kapcsolatunkat a Magyar Diáksport Szövetséggel és a Síoktatók Magyarországi Szövetségével. A stratégiánk alappillére lett az együttműködés a hazai síiskolákkal, szövetségi támogatással igyekszünk aktívabban bevonni minél több szervezetet a szövetség versenyrendszerébe. Tettünk lépéseket a határon túli magyar gyermekek sporttevékenységének segítésére, többek  közütt Szőcs Emőke olimpikon, biatlon-versenyzőnk csíkszeredai  kapcsolatai révén. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Testnevelési Egyetemmel a 2019-ben indítandó szakedző képzés vonatkozásában. De elindítottunk egy trambulinedzést és egy funkcionális szárazedzést is, nem csak síző gyerekek részére, hogy ezzel is bővítsük a sísport iránt remélhetőleg érdeklődő gyerekek

Nem feledkeztünk meg a hazai infrastruktúra fejlesztéséről sem. A szövetségen belül létesítménygazdálkodó bizottságot hoztunk létre ifj. Holéczy Tibor vezetésével és együttműködési szerződést kötünk a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszterrel. A mátrai síterepek vonatkozásában megbeszéléseket folytattunk az Egererdő vezérigazgatójával, dr. Jung Lászlóval és hosszasan egyeztettünk Révész Máriusszal, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úrral. Tárgyalásokat kezdtünk a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (BSK) Vezetőivel a Galyatetői sífutó és biatlon központ nyitott kérdéseinek rendezésére, és közös bejáráson is részt vettünk. Továbbá kezdeményezzük a Gyöngyösi Vasutas SE által üzemeltetett épület használatba vételét a BSK-nál.

A hazai sportigazgatás területén sem kérdőjelezte meg senki a szövetség és Bajai András elnök úr legitimitását. Szoros és eredményes együttműködést alakítottunk ki az EMMI Sportállamtitkárságával és a Magyar Olimpiai Bizottsággal. Sportágfejlesztési együttműködésről is megállapodás született a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. A Gerevich Alapítványi ösztöndíj rendszeréből fogyatékkal élő sportolónak is juttattunk támogatást. Közösen alakítjuk a sportágfejlesztési terveinket a MOB-bal, és sikeres pályázatot adtunk be az EMMI Sportállamtitkárságának a 2018-2019-es támogatások vonatkozásában. Minden szakág élére nagytekintélyű és sikeres szakembereket neveztünk ki, akiket az egyesületek egyhangúan megszavaztak: Bereczki Brigitta az északi-, dr. Barta Csaba az alpesi szakág vezetője lett. Szintén nemzetközileg elismert és általánosan elfogadott szakembereket neveztünk ki szövetségi kapitánynak: Walter Hubmann az alpesi szakág, Merlin Léderer a Sífutás, Szőcs Emőke a biatlon, Vasja Bajc a síugrás kapitánya lett. Mindkét szakág több ülést is tartott, ahol megint csak bebizonyítottuk, valóban az a szándék, hogy szakmai kérdésekben mostantól a szakma döntsön.

Mindeközben Hozmann Rudolf serdülő válogatott alpesi sízőnk megnyerte az U14-esek szlalom versenyét a világ talán legrangosabb serdülő versenyén, a kanadai Whistler kupán. Négyfős csapattal részt vettünk a Nove Mestoban megrendezett nyári biatlon világbajnokságon. Versenyzőink két FIS által rendezett Nyári síugró táborban is edzhettek. Az azt követő versenyeken Molnár Flórián és Vörös Virág kiválóan helyt álltak. Molnár Flórián a Carpath CUP versenyen 8 ország 28 versenyzője között az előkelő 5. helyen végzett, a sérüléséből felépült Vörös Virág pedig a FIS CUP-án (Felnőtt “C” világkupa) a nagyon tiszteletre méltó 4. helyet szerezte meg. Képviseltük hazánkat és a szövetséget a FIS Kongresszuson Costa Navarinoban, ahol személyes tárgyalásokat folytattunk Gian Franco Kasper FIS elnökkel, és Sarah Lewis FIS főtitkárral. Részt vettünk a SES (kis fejlődő országok) kongresszusán, kétoldalú tárgyalásokat folytattunk több SES-tagország képviselőivel. Jelen voltunk az IBU (Nemzetközi Biatlon Szövetség) kongresszusán, fontos és eredményes tárgyalásokat folytattunk Olle Dahlin megválasztott elnökkel, Jiri Hamza megválasztott első elnökhelyettessel, Ivor Lehotan alelnökkel, Dagmara Gerasimuk végrehajtó bizottsági taggal, Tore Boygard végrehajtó bizottsági taggal, Eduardo Valenzuelaval, a FIS Fejlesztés bizottságának tagjával és Sandro Pertilevel, a FIS Nyári táborok vezetőjével. Az erősen lelakott magánlakásból méltó helyszínre, a BHSE Dózsa György úti központjába helyeztük át a szövetség székhelyét.

Folyamatosan együttműködünk a hatóságokkal a korábbi vezetés tevékenységét vizsgáló büntető ügyekben, kihallgatásokra járunk, beadványokat készítünk: harcolunk az igazunkért, a ti igazatokért, hogy egyszer és mindenkorra megtisztuljon a Magyar Sí Szövetség, hogy végre csak a sportág fejlesztésére koncentrálhassunk.

Bajai András

elnök

Magyar Sí Szövetség”

Eredeti forrás:
http://skihungary.hu/2018/09/19/minket-a-tetteink-igazolnak-amit-igertunk-betartottuk/