Mire felébredt, Pjongcsangban már érmeket osztottak a téli olimpián

08 24

A Hozmann Szonja, Maróty Mariann, Samsal Dalibor, Kékesi Márton összeállítású együttes valamennyi tagja kikapott a rendkívül gyors és egy kis ugratóval tarkított szlalompályán, azaz a tavalyi világbajnokság negyedik helyezettje 4-0-val jutott a legjobb nyolc közé.

“Azért zavart a sérülésem, mert ebben a számban két kézzel szokták elütni a kapukat, de én ezt nem tudtam megtenni” – értékelt elsőként az MTI-nek Samsal, akinek az egyik edzésen eltört a hüvelykujja.

“Mi nem tudjuk két kézzel ütni a kapukat, mint a férfiak” – mondta Hozmann Szonja, aki elárulta, ez annyira különleges versenyszám, hogy erre alig készülnek, itt is csak három napot gyakoroltak rá.

 Maróty Mariann azt fejtette ki, hogy műlesikló a vonalvezetés, a kétpóznás kapuk viszont az óriás-műlesiklást idézik. Úgy értékelt, hogy emiatt egyszer beleakadt az egyik kapuba, utána már nem tudta visszanyerni a sebességét.”Azt hiszem, most mindannyiunknak kék-zöld folt a háta a visszacsapódó póznáktól” – mondta Kékesi.

A svájciakat nemcsak a magyarok, hanem senki nem tudta megállítani a folytatásban, ugyanis a negyeddöntőben a németeket 2-2-vel, jobb idővel, az elődöntőben a világbajnoki címvédő franciákat 3-1-re, a fináléban pedig az osztrákokat szintén 3-1-re győzték le.

Eredeti forrás:
http://hvg.hu/sport/20180224_Mire_felebredt_Pjongcsanban_mar_ermeket_osztottak_a_teli_olimpian