Nehogy így menjen síelni az Apple új órájával a kezén, Amerikában már kiakadtak miatta – hvg.hu

Téves riasztások sokaságához vezethet, ha elfelejtik kikapcsolni az Apple Watch 4 úgynevezett elesés-érzékelőjét. Egy coloradói síparadicsomban pedig épp ez történt.

Mi is beszámoltunk az Apple Watch 4 egyik hasznos érzékelőjéről, amely képes érzékelni, ha valaki elesett, és ezután vészhívást indít. A funkció remekül működik, több pozitív történet is érkezett már, amikor az óra segített ki valakit a bajból. Ám ha tulajdonosa elfelejti kikapcsolni, vagy reagálni a megjelent parancsokra, akár kellemetlen szituációban lehet része.

A CBS Denver beszámolója szerint a Colorado egyik síparadicsomában 10-12 téves riasztás landolt a segélyhívónál, melyek elesett síelőktől érkeztek. Egyikük sem sérült meg, csak miután talpra álltak, valószínűleg elfelejtettek az órájukra nézni, ami már közben riasztást küldött a mentőknek. A lap által idézett egyik operátor szerint ez azért sem szerencsés, mert míg a hívást azonosítják, az igazi, tehát valós veszélyhelyzetben lévőknek várniuk kell.


[embedded content]

A mentősök szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a funkciót mindenki kikapcsolná, aki olyan fizikai tevékenységet végez, mint például a síelés. Azért persze tegyük hozzá: síelés közben is lehet akkorát esni, hogy az ember segítségre szoruljon, az óra pedig igenis hasznos lehet ilyenkor. Az más kérdés, hogy sokan kellő odafigyelés nélkül használják.

Az Apple egyébként nem reagált a történetre, és nem is biztos, hogy fognak. Legalábbis ameddig a pozitív történetek vannak túlsúlyban, nem valószínű, hogy bármilyen vitába is belebonyolódnának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/tudomany/20190111_sieles_apple_watch_series_4_eleses_erzekelese_teves_riasztas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.