Nincs rá esély, hogy életben van az eltűnt német milliárdos

Nincs többé esély arra, hogy élve kerül elő a svájci Alpokban eltűnt német milliárdos, a Tengelmann-csoportot vezető Karl-Erivan Haub – írta pénteki közleményében a vállalat.

Ez a szerencsétlenség a Haub család és a teljes családi vállalkozás számára borzalmas, és egyben mindenki számára felfoghatatlan tragédia,

hangsúlyozta Sieglinde Schuchardt, a Tengelmann csoport szóvivője.

Haub családja feladta a reményt, mert a könnyű öltözetet viselő milliárdos immár több mint hét napja tűnt el egy szélsőséges időjárási körülmények jellemezte gleccseren síelés közben. A svájci mentőcsapatok továbbra is keresik a leggazdagabb németek egyikének számító 58 éves férfi holttestét. A kutatás költségeit teljes egészében a Tengelmann csoport vállalta.

Az eddigi mentési munkák az időjárás miatt nehézkesen haladtak. Időnként hatvanan kutattak az eltűnt férfi után. A térségben több ezer gleccserhasadék található, némelyik több száz méter mély. Az egységek leereszkedtek a legismertebb hasadékokba, és átvilágították azokat, de nem sikerült az üzletember nyomára bukkanni.

Haub – aki a síelés és az alpinizmus szerelmese volt – múlt szombaton tűnt el a svájci-olasz határon található Kis Matterhornon egy magányos edzés során. A milliárdos a következő heti, Gleccserőrjárat nevű sporteseményre készült, amelyet a svájci hadsereg szervez kétévente. Haub már kétszer részt vett a legendás megpróbáltatáson. A milliárdos azóta nem adott életjelet magáról, hogy szombat reggel fél 9-kor beszállt a síliftbe, holott délután vissza kellett volna térnie szállására. Eltűnését hétfő este jelentették be.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/dpa/Roland Weihrauch/Germany OUT

Eredeti forrás:
https://24.hu/kulfold/2018/04/13/karl-erivan-haub-eltunt-meghalt/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.