Olasz gyökerekkel rendelkezik Pellegrini, a legszexibb szlovák …

2018. március 15. csütörtök – 19:10

Robert Fico miniszterelnök csütörtök délután átadta lemondólevelét Andrej Kiskának. Az államfő Peter Pellegrinit bízta meg az új kormány megalakításával. Pellegrini 2002-ben tűnt fel a politikában, a legszexibb szlovák politikusnak tartják, aki még nem kelt el.

ÖSSZEFOGLALÓNK

Peter Pellegrini 1975. október 6-án született Besztercebányán. Édesanyja, Eva tanárnőként dolgozott, édesapja, Otto autószerelő volt. A család olasz gyökerekkel rendelkezett, ősük Leopold Pellegrini úgy döntött, hogy Garamszentkereszten telepedik le. Az olasz vezetéknévvel meggyűlt a bajuk, mert az anyakönyvvezetők igen szabadon kezelték a név helyesírását, hol  Pelegrínit, hol Pelegrínt írtak a születési anyakönyvi kivonatra. Pár évvel ezelőtt minden családtag új anyakönyvi kivonatot kapott, amiben a név már helyesen, két l betűvel szerepelt.

A kis Peter – szülei bevallása szerint – mindig vidám természetű fiú volt. Érdekelték az autók és a zene, néptáncolt és harmonikán játszott. A tanulással soha nem volt gondja. Egyetemi tanulmányait Besztercebányán kezdte, a Bél Mátyás Egyetemen, ahol közgazdaságtant hallgatott, majd Kassán, a Műszaki Egyetemen folytatta. Beszél angolul, németül és egy kicsit oroszul is.

Pellegrini a magánszférából 2002-ben lépett át a politika színterére, pályafutását 16 évvel még ezelőtt Ľubomír Vážny parlamenti képviselő asszisztenseként kezdte, ám karrierje gyorsan ívelt felfelé. 2006-ban már parlamenti képviselőként találkozhattunk vele, 2010-ben újra mandátumot szerzett. Két évvel később a pénzügyminisztérium államtitkára lett, majd 2014-ben Dušan Čaplovičot váltotta az oktatásügyi minisztérium élén. A 2016-os választások után tették meg miniszterelnök-helyettesnek. Pellegrinit többször emlegette a média a Smer jövőjeként, és maga a miniszterelnök-helyettes is beszélt arról, hogy Fico őt szánja utódjául.

Politikai karrierje mellett magánélete visszafogottabban alakult. Annak ellenére, hogy Pellegrinit a legszexibb szlovák politikusként tartják számon, gyűrű még nem került az ujjára. Egy szlovák blogger fel is vetette, hogy Pellegrini talán fél a szoknyáktól. Sőt, 2009-ben az egyik lap még a szingli parlamenti képviselők közt is megemlítette, felhívva a férjre vadászó hölgyek figyelmét, hogy Pellegrini jó partinak számít, évi keresete 24 ezer euró, házzal és nyaralóval egyaránt rendelkezik. Saját bevallása szerint a vidám nők az esetei, a mű szépségeket egyáltalán nem kedveli.

Szabadidejét szívesen tölti szülei házában, Királykán, ami mindössze 18 kilométerre van Besztercebányától. A természet közelsége feltölti. Kedvenc sportjai közé tartozik a síelés, amikor ideje engedi, akkor hódol is ennek a szenvedélynek.

(bumm, pluska.sk, vicepremier.gov.sk, wikipedia, cas.sk, se)

Eredeti forrás:
http://www.bumm.sk/belfold/2018/03/15/olasz-gyokerekkel-rendelkezik-pellegrini-a-legszexibb-szlovak-politikus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.