Országszerte családi programokat tartottak – Híradó

Sokfelé kokárdakészítéssel indult a nap. Szentendrén huszáros hétvégét tartanak, így idézik meg 1848–1849 eseményeit. A síelés szerelmesei rendhagyó módon emlékezhetnek, Mátraszentistvánon ünnepi versenyt hirdettek – tájékoztatott az M1 Híradója.

A Budai várban pénteken egész nap ingyenes programokat rendeztek: forradalmi forgatag, kézműves foglalkozások, történelmi séta és tárlatvezetés. A Várkert Bazárban gyermekkoncertekkel készültek a fiatalabbaknak, a Múzeumkertben pedig egyebek mellett tánctanítással, kézműves-foglalkozásokkal, népzenei koncertekkel is várták az érdeklődőket.

Igazi csatajeleneteknek lehettek tanúi azok, akik a szentendrei skanzenbe látogatnak. A korhű ruhákba öltözött huszárok így idézik meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc történéseit. A skanzenben nemcsak pénteken, de egész hétvégén lesznek programok, fegyverbemutatót és lovas felvonulásokat is láthattak az odalátogatók.

Miskolcon a gyerekek kokárdákat készíthettek, közben pedig megtudhatták, hogy mit jelképez és honnan ered a magyar zászló színeit ábrázoló kitűző története.

Kecskeméten már egy jóval nagyobb, három méter széles és öt méter magas kokárdát tűztek ki a városháza homlokzatára. A városi ünnepséget a Szabadság téren, a szimbólum alatt tartották.

Hortobágyon is rendhagyó programmal készültek. Minden évben, a nemzeti ünnepen kokárdával engedik szabadon a madárkórházban áttelelt gólyákat.

Vannak, akik rendhagyó síeléssel töltik az ünnepet. A mátraszentistváni síparkban még vasárnapig hódolhatnak szenvedélyüknek a sport szerelmesei. Széles a kínálat, kicsiket és nagyokat, országszerte rengeteg programmal vártak a szervezők.

Eredeti forrás:
https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/03/15/orszagszerte-elkezdodtek-a-csaladi-programok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.