Red Dot díjat kapott a Helly Hansen kabátja

Az idei verseny kimondottan szoros volt, hiszen 59 országból több mint 6.300 nevezés érkezett. A független és nemzetközi szakértőkből álló zsűri minden egyes terméket egyenként értékelt, amelynek eredményeképpen a Lifaloft Hybrid Insulator kabát a legjobbak között végzett.

„A díj elnyerése igazi csapatmunka eredménye, amely egyúttal tükrözi az egyes részlegeink közötti kiváló interakciót, az ötlettől egészen a megvalósulásig. Nagyszerű, hogy képesek vagyunk olyan megoldásokat kínálni a professzionális síelők számára, amelyek segítségével megvalósíthatják álmaikat, és a világ legjobbjai közé emelkedhetnek. Akár a hegytetőn, akár utazás közben legyen rá szükségük, kimondottan az ő igényeiknek megfelelően, az elérhető legjobb technológiák ötvözésével alkottuk meg ezt a rendkívül sokoldalú és funkcionális kabátot. A Red Dot díj egy globális elismerés, hogy jó irányba haladunk az autentikus és innovatív termékek fejlesztése terén, amelyek eleget tesznek a professzionális síelők igényeinek” – nyilatkozott Philip Tavell, a Ski, Mountain, Baselayer és Midlayer kategória menedzsere.

Helly Hansen Lifaloft Hybrid Insulator Jacket_Red Dot

A női és férfi változatban egyaránt elérhető Lifaloft Hybrid Insulator kabát fejlesztésében hivatásos olimpiai síversenyzők is részt vettek. A svéd nemzeti sícsapat  kívánsága egy olyan ruhadarab volt, amely a hektikus utazásokkal és az edzési ütemtervükkel egyaránt kompatibilis; egy olyan kabát, amely könnyű, meleg és stílusos, miközben kisebb tömegű, ezáltal könnyebben magukkal vihetik világkörüli síutazásaikra. Ennek a kívánságnak eleget téve a Helly Hansen megkezdte négy évig tartó kutatás-fejlesztését egy olyan úttörő technológia fejlesztése érdekében, amelynek köszönhetően a bélés a sztenderdhez képest 20%-kal könnyebb, de mégis melegebb. Az egyedi szigetelő megoldás a Lifa rostszálak technológiáján alapul, amelyet a PrimaLoft szövettel ötvöztek, pehelykönnyű szerkezetet kialakítva. Ennek köszönhetően több levegőt magába fog a sztenderd poliészter alternatívákhoz képest, miközben extra melegen tart a Lifa rostszálak természetéből adódó tulajdonságainak köszönhetően. A fogyasztók számára további előnyöket biztosít, hogy a Lifa szövetek nem szívják magukba a vizet, ezzel a bélést ideálissá téve akár változó téli vagy nyári körülmények közötti intenzív tevékenységek végzésére. A Lifa szövet alacsonyabb víz- és ökológiai lábnyomot eredményez a szokványos poliészter anyagokhoz képest, így egyúttal egy fenntarthatóbb alternatíva. Végül, de nem utolsósorban a Svédországban megrendezésre kerülő 2019-es világbajnokságon a svéd nemzeti sícsapat LIFALOFT kabátot visel majd.
(BrandTrend)

Eredeti forrás:
http://brandtrend.hu/dizajn-es-innovacio/2018/09/25/red-dot-dijat-kapott-a-helly-hansen-kabatja