Régi hírek a megyéből – Síbörze is volt Szolnokon – Szoljon.hu

E heti múltidézőnk keretében 23 évet megyünk vissza az időben. 1995 decemberében is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

1995. december 4.

Hóvarázs címmel síbörze volt Szolnokon

Kedvükre válogathattak a télisportok kedvelői a szebbnél szebb felszerelések között az akkoriban második alkalommal megrendezett szolnoki síbörzén. A szervező Expo Stúdió Bt. tagjai úgy tapasztalták, a síelők egyre növekvő táborának meglehetősen kevés lehetősége van a szükséges eszközök beszerzésére itt, az Alföld közepén.

Fotó: Mészáros

Természetesen a szolnoki síklub sem hiányzott, vezetői a tagtoborzás mellett tanácsadással is szolgáltak. Számos sítúrát szervezett a klub iskolák részére is, hiszen elsősorban a fiatalabb korosztályt szemelték ki sportáguk művelésére.

Négyéves kortól vállalták, hogy megtanítják síelni a csöppségeket, de testnevelőknek is indítottak tanfolyamokat.

1995. december 5.

Karácsony közeledtével, akkoriban is újra benépesült a vásári hangulatot árasztó sátrakkal Szolnokon a Skála, a Centrum Áruház és a Városi Művelődési Központ környéke. A vásári forgatag szervezője a Kisosz megyei szervezete.

Fotós: Barna

A látogatók december 4-étől december 24-én déli 12 óráig szerezhették be szeretteiknek az ajándékokat, amiben a több tucat árus bőséges kínálata nyújtott segítséget.

1995. december 21.

Adakozott a „jószívű” rabló

A karácsony a szeretet ünnepe, ez idő tájt nincs helye az ellenségeskedésnek. Lehet, hogy az efféle érzelmek még az amúgy brutális módszerrel dolgozó rablókból sem hiányoznak?

Ez persze korántsem biztos, mindenesetre ami 1995. december 19.én este Tiszaszőlősön történt egy idős férfival, nem tartozik a mindennapos esetek közé. A házában egyedül élő emberre bandita támadt aznap este. Az álarcos behatoló földre lökte, majd rugdosta, fojtogatta, később késsel is fenyegette a hetvenegy éves férfit, akitől pénzt követelt.

A megtámadott, a lakásban összevissza ráncigáit áldozat odaadta a közelgő ünnepekre összekuporgatott vagyonkáját. Az erőszakkal elvett pénzből azonban az öregember könyörgésére a „jótékony”, megenyhült szívű rabló visszaadott kétezer forintot. A karácsony előtti elérzékenyülés persze mit sem változtatott tettének súlyán.

Miután a megfélemlített, következményektől tartó sértett másnap végre el merte mondani, mi történt vele, a tiszafüredi kapitányság nyomozói nagy erőkkel megkezdték az ismeretlen tettes felderítését.

Eredeti forrás:
https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/regi-hirek-a-megyebol-siborze-is-volt-szolnokon-1424389/