Rendhagyó családi délután Visken – kiszo.net

Rendhagyó családi délutánt tartottak Visken a magyar óvoda területén. Técső, Visk és Huszt református gyülekezete hívta meg azokat a családokat, a „reformáció gyermekei” program keretében, amelyekben a gyermekeket 2017, 2018, 2019-ben tartották keresztvíz alá.

A családi délután programjában volt ringató, ahol a 1-3 éves gyermekek az édesanyjuk ölében ülve hallgattak meséket, dalocskákat, mondókákat, a nagyobbak számára volt gyerek- istentisztelet és természetesen sok-sok játék.

A rendezvény résztvevőit Jenei Károly, a viski református gyülekezet lelkipásztora köszöntötte, ezt követően, Dénes Elemér, a huszti református gyülekezet lelkipásztora tartott szabadtéri istentiszteletet. Ezek után megáldották a családokat, és emléklapot adtak át egy igevers, mint áldás kíséretében.

– Ilyen rendhagyó családi délutánra már második alkalommal kerül sor, hagyománnyá válhat- e ez a továbbiakban, kérdezzük Jenei Károlyt, a viski gyülekezet lelkipásztorát.

– A gyermekek a kiemelése nem a „reformáció gyermekei” lenne, hanem családi csendes délután, vagy kiskörzeti csendes délután. A reformáció gyermekei, mint olyan, 2017-ben szólt nagyobbat, s ennek apropóján lettek megszervezve az azt követők. Elsősorban ez akkor egy jól csengő dolog volt, mert abban az évben születtek, ami egy emlékezetes dátum. Az 500. évfordulón születni olyan, mintha küldetés lenne. Ha a másik két gyülekezetben is van nyitottság erre nézve, akkor akár egy szép szokás is lehetne.

– A gyülekezetek részéről van igény az efféle rendezvényekre? Az utóbbi években némi passzivitás tapasztalható.

– Én azt gondolom, hogy van rá igény, de ez hullámzó, nem mindig egyforma. A részvétel időjárás, munka, dátum és még sok minden más függvénnye, de azt gondoljuk, ha egy évben egyszer tartunk ilyen rendezvényt, annak az üzenete mindenképpen elér oda, ahová szánjuk. Ha azt nézzük, hogy hányan vagyunk, akkor nem sok mindent érdemes tenni. Nyilván fogyunk, mindenhol fogyunk, azok számára próbál az ember valamit, akik vannak. S ezeknek jólesik.

A rendhagyó családi délután szeretetvendégséggel ért véget.

Bökényi Magdolna

Forrás:

KISZó

Eredeti forrás:
https://kiszo.net/2019/10/08/rendhagyo-csaladi-delutan-visken/