Saját hóágyúja és sífelvonója van Komáromcsehinek | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál – Új Szó Online

Régió

Komáromcsehi | Egyre népszerűbb az érsekújvári járásbeli síközpont, amely csak tizenhét kilométerre van a járási székhelytől. A községnek mintegy háromszáz lakosa van, ám a téli szünidőben csaknem még egyszer ennyien látogatnak ki a sípályára.

Száz Ildikó

2015. január 7. 15:38

A község tulajdonában levő síközpontban tizenkét évvel ezelőtt építettek sífelvonót, majd 2007-ben megkezdték a 250 méteres pálya behavazását hóágyúval. Az első hóágyújukat ellopták. A falu önkormányzata kölcsönkért, végül hitelre vett egy másikat. A korábbi kezdetleges felvonót, melyhez a síelőknek egy derekukra kötött vontatókapocsra volt szükségük, mára korszerűbb berendezésre cserélték. A sípálya naponta 9-től 16 óráig üzemel, 17-től 21 óráig esti síelésre is van lehetőség a kivilágított pályán. A Komáromcsehibe látogatók a Pallag-dombon egész napos bérletet válthatnak a felvonóra, a gyerekjegy hat, a felnőttjegy kilenc euróba kerül. A pálya nem igazán alkalmas gyakorlott sportolók számára, ám a síelni és hódeszkázni tanulóknak, kisgyerekes családoknak rendkívül jó és biztonságos a terep.

Hétfői látogatásunkkor negyven centiméteres hóréteg borította a pályát. A helyiektől megtudtuk, a környező településekről, az iskolákból is érkeznek gyerekek, itt jóval olcsóbb a síoktatás.

Eredeti forrás:
https://ujszo.com/regio/sajat-hoagyuja-es-sifelvonoja-van-komaromcsehinek