Síbaleset: a lehető leghamarabb jelentsük a káresetet a biztosítónak – Blikk.hu

A MAPFRE Asistencia tapasztalatai alapján a téli sportok szerelmeseinek körében a legnépszerűbb úti cél még mindig Ausztria, az erre az időszakra kötött utasbiztosításokkal kapcsolatos kárbejelentések 72 százaléka pedig síbaleset miatt érkezik hozzájuk. A hívások 28 százaléka köthető csupán olyan egyéb károkhoz, mint amilyen a betegség, a poggyászkár, a síbérlet elvesztése vagy a gépjármű meghibásodása.

Síbaleset esetén a mentők mellett nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb értesítsük az érintett biztosítótársaságot is, a diszpécserek és az ügyeletes orvosok pedig a hivatalos protokoll szerint azonnal felveszik a kapcsolatot az ápolásunkat végző kórházzal, szakrendelővel. A biztosító orvosa és a helyi ellátó intézmény szakemberei közösen egyeztetnek többek között a gyógykezelés helyszínéről, a szállítás módjáról és idejéről, illetve arról, hogy utasbiztosításunk mire nyújt fedezetet.

Lényeges, hogy mivel bármikor ér minket baleset, a diszpécserszolgálat minden napszakban hívható, így nem kell attól tartanunk, hogy egy éjszakai síelés során már nem kapunk segítséget, ha bekövetkezne a baj. Ráadásul a MAPFRE az ügyeletes orvos rendelkezésre állását is folyamatosan biztosítja, így azonnali, szakszerű segítséget kaphatunk.

Az OVB Vermögensberatung Kft. véleménye szerint az utasbiztosítás mellé érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EEK), amivel az adott ország állami intézményeiben gyorsabb és gördülékenyebb a betegfelvétel, hiszen így ugyanazok a jogok illetnek meg bennünket, mint a szóban forgó európai ország állampolgárait (nem kell megvárnunk, amíg a kórház és a biztosító szerződésünk adatait egyezteti). Tudni kell azonban, hogy egyes országokban az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem fedezi teljeskörűen az orvosi ellátás költségét, illetve bizonyos gyógyszerekért, gyógyászati segédeszközökért (járókeret, mankó) fizetni kell. Ilyenkor is nagy segítség az utasbiztosítás, amely mindezeket utólag megtéríti – hívja fel a figyelmet az OVB Magyarország.


Eredeti forrás:
http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/sibaleset-a-leheto-leghamarabb-jelentsuk-a-karesetet-a-biztositonak/7n8pmr4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.