Síelés közben eltűnt az OBI tulajdonosa – Bors

Szombaton nyoma veszett síelés közben az Alpokban Karl-Erivan Haubnak, a Tengelmann cégcsoport 58 éves vezetőjének. A speciális egységek nagy erőkkel keresik.

Szombaton nyoma veszett síelés közben az Alpokban Karl-Erivan Haubnak, a Tengelmann cégcsoport 58 éves vezetőjének. A speciális egységek nagy erőkkel keresik.

Nagy erőkkel keresik Németország egyik leggazdagabb emberét, aki még a hétvégén tűnt el Matterhornnál síelés közben – adta hírül a Bild. Az eltűnést a család jelentette a hatóságnál.

Karl-Erivan Haub az Alpokban síelt, amikor nyoma veszett © AFP

A milliárdos Karl-Erivan Haub testvére, Christian a sajtónak eljuttatott levelében kijelentette: nagyon bíznak abban, hogy semmi baja bátyjának, hiszen rutinos síelőnek számít. Az 58 éves férfi teljes felszereléssel hagyta el szombat reggel a szállását és indult fel a 3800 méter magas hegyre a helyi vonattal.

Családja akkor riasztotta a rendőrséget, amikor nem jelent meg egy megbeszélt találkozón. A hatóságok annyit közöltek, hogy ha lavina volt a hegyen, akkor nincs remény. Ha azonban egy mély gleccser repedésbe esett, akkor jók az esélyei. Aki ilyen helyre zuhan be, a tapasztalatok szerint napok elteltével is megtalálják.

A Tengelmann cégcsoportot a 19. század második felében alapították, apja múlt hónapban bekövetkezett halála óta pedig Karl-Erivan Haubbal a Haub család ötödik generációja vezeti a csoportot.

A cégcsoporthoz köthető többek között az OBI és a KiK is, de 2003-ig a Kaiser’s diszkontlánc is hozzájuk tartozott. A család vagyonát 6,4 milliárd dollárra becsülik.

Eredeti forrás:
http://www.borsonline.hu/aktualis/sieles-kozben-eltunt-az-obi-tulajdonosa/151194

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.