Síszövetség: Egy évtized munkáját húzzák le a wc-n

Kiabálás, ajtócsapkodás, tülekedés vezette fel a síszövetség tegnapi rendkívüli közgyűlését. Több klub mellett a sportág legismertebb alakja, Miklós Edit, az őt Magyarországra csábító Kaszó Klára és a korábbi főtitkár, Kapitány Ildikó sem jutott be az eseményre.

A botrányt az okozta, hogy az áprilisban leváltott Bajai András elnök olyan közgyűlést hívott össze, ahol a teljes létszámú tagság helyett 15-en akartak döntéseket hozni, és hogy ezt nyugodtan megtehessék, két megtermett biztonsági őrrel tartóztatták fel a bejutni akarókat. Hiába lobogtatták a meghívókat, nem engedtek tovább senkit.

A korábbi elnök Kaszó Klárát nem engedték be a közgyűlésre © Bánkúti Sándor

Miklós Editet áprilisban választották meg a szervezet élére, de a munkáját azóta sem kezdhette meg © Bánkúti Sándor

Tovább színesítette a dolgot, hogy mindez nem is a síszövetség székházában történt, hanem egy bérelt épületben. Kiderült ugyanis: Bajaiék fél éve nem fizetik a székház bérleti díját, közüzemi számláit, így ott se áram, se víz, se telefon.

– Edzők, sportolók, akikben nagy reménység volt, sorra hagyják el a sportágat a kialakult feszültség miatt. A szövetség nem szervez programokat, edzőtáborokat, a klubok szenvednek. A síelők konditermi edzéseket végeznek. Tíz év munkájának a tönkretételéhez elég volt fél év. Hogy mennyi lesz újraépíteni, az kérdéses – panaszkodott Kaszó Klára.

Kapitány Ildikó attól tart, a sportág eddigi eredményei szertefoszlanak

– NAV-val, rendőrséggel, verőemberekkel, sőt még a Terrorelhárítási Központtal is fenyegettek már – tette hozzá Kapitány Ildikó. – Mindez nem érdekel, soha semelyik vádjuk nem állta meg a helyét. De a sportág kezd tönkremenni és ez borzasztóan fájó.

– El se merem képzelni, odabent mi mindenről döntenek 60 klub helyett – aggodalmaskodott Miklós Edit, akit az idén elnökké választott a tagság, de szabálytalanságra hivatkozva elnöklése nem lépett életbe. – Szomorú, hogy idáig jutottunk, áprilisi megválasztásom óta még mindig nem tudtam elkezdeni a munkát, mivel Bajai még semmit nem adott át.

Hiába lettek volna jogosultak bejutni, nem tudtak

Eredeti forrás:
http://www.borsonline.hu/sport/siszovetseg-egy-evtized-munkajat-huzzak-le-a-wc-n/157086