Szezonkezdés az osztrák síterepeken október 26-án – Síelők.hu

Planaion és Hochwurzenen a több mint 580 hóágyú és az intenzív havazás teszi lehetővé a szezonkezdést. A Planai rendszerében négy felvonó fog üzemelni:

– Planai kabinos
– Lärchkogel ülőfelvonó
– Burchstall ülőfelvonó
– Märchenwiesen húzólift

A tervek szerint egészen a középállomásig le lehet majd síelni!

Hochwurzen szintén megnyit, de egyelőre csak az edzőcsapatok részére. Hauser Kaiblingon a felső pályákat és átkötőket már behavazták, jelenleg a középállomás környékét hóágyúzzák igen intenzíven. Bár a síterep még hivatalosan nem erősítette meg, de hétvégén akár itt is kezdetét veheti a síszezon! Reiteralm sem akar lemaradni, itt november 23-ig a hétvégéken lehet majd síelni, az október 26-i nyitást azonban itt sem erősítették meg hivatalosan.

A most következő hétvégétől Hochkaron is járni fognak a sífelvonók, azonban egyelőre csak a versenycsapatok részére.

A nagy hideghez komoly havazás is társult; Alsó-Ausztriában helyenként 80 cm-es hó borítja a hegyeket, Stájerországban eddig egy-másfél méter friss hó hullott. Keddre intenzív havazásokat jósolnak az osztrák meteorológusok, akár újabb fél méter friss hóval, is számolni lehet. Ennél nagyobb mennyiség sem zárható ki.

A lavinaveszély 3-as és 4-es fokozatú, egyes helyeken, így a stájer Hochschwab hegységben 5-ös fokozatú lavinaveszély van érvényben, vagyis a lehető legnagyobb. Saját érdekünkben tartózkodjunk a sítúrázástól és a hótalpas kirándulásoktól, bármennyire is csalogatóak a mélyen behavazott hegyek!

Eredeti forrás:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20071022szezonnyito/