Teljes titoktartás: letakart ágyban csempészték ki Schumachert – Blikk.hu

Schumi 2013 végén síelés közben hatalmasat bukott, agykárosodást szenvedett, családja azóta titkolja, mi van vele. Pletykálták, hogy borzasztóan lefogyott, nem tudott kommunikálni a külvilággal, gépekkel mozgatták a testét – a híreszteléseket sosem kommentálták hozzátartozói. Ám a szurkolók tudni szeretnék, mi van vele, és végre van mibe kapaszkodniuk. Kiderült, hétfőn a párizsi Georges Pompidou kórházba vitték őssejtbeültetésre. Talán ez segíthet, hogy javuljon az állapota.

Michael Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos agysérülést, miután síelés közben elesett /Fotó:MTI

Michael Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos agysérülést, miután síelés közben elesett /Fotó:MTI

A Le Parisien című lap hiába próbálta megszólaltatni az eljárást végző francia Philippe Menasche (69) professzort és a kórház vezetőségét, az orvosi titoktartás miatt elzárkóztak az információadástól. Ám akadt, aki beszélt – egy nevét elhallgató nővér a kardiológiáról.

Igen, a kezelésünk alatt áll, és biztosíthatok mindenkit, hogy a tudatánál van – közölte a nő.

Jószerivel ez az egyik legkonkrétabb információ a legendáról, mert bár korábban a barátja, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke, a francia Jean Todt (73) azt mondta, együtt nézte vele az F1-es Német Nagydíjat, az állapotáról semmit sem mondott. A sportvezető most is meglátogatta a legendát a kórházban, de továbbra is hallgat.

A párizsi Georges Pompidou klinika, ahol a beavatkozást végezték /Fotó: MTI

A párizsi Georges Pompidou klinika, ahol a beavatkozást végezték /Fotó: MTI

Hogy semmi se derüljön ki, arról komoly csapat gondoskodik. Schumachert titokban, mentőautóval vitték hétfőn Párizsba, hordágyát sötétkék burkolat fedte, felismerhetetlenné téve őt. A szállítást tízfős biztonsági csapat felügyelte, hogy véletlenül se készülhessen fotó róla, és Schumit álnéven vették fel az intézmény páciensei közé.

A forradalmian új kezelést Menasché vezeti, akit a „sejtterápiás műtétek úttörőjének” tartanak. Speciális szakterülete, hogy megszüntesse a szívelégtelenséget, de az F1-ikont állítólag azért vitték hozzá, hogy a szervezetében lévő gyulladásokat visszaszorítsák.

Francia források szerint Michael Schumacher korábban kétszer is megfordult a Pompidou kórházban, mindkétszer helikopterrel érkezett Svájcból. Először teljes orvosi vizsgálatnak vetették alá, míg július végén már kezelésre érkezett, amit azonban egy váratlan egészségi probléma megakadályozott. Noha a síbalesetét követően glandi háza egy részét minikórházzá alakították át, az őssejtterápiához olyan steril körülmények szükségesek, amelyek csak igazi klinikán vannak.


Eredeti forrás:
https://www.blikk.hu/sport/egyeni/teljes-titoktartas-letakart-agyban-csempesztek-ossejtkezeles-schumacher/mk88srn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.