Több embert maga alá temetett egy lavina Svájcban egy síparadicsomban – fotók – Kisalföld

Valais kanton rendőrsége a Twitteren közölte: a lavina Plaine-Morte sípályánál következett be, a mentőszolgálatok már a helyszínen vannak. A lavina a sípályát 3-400 méteres szakaszon borította be.

A Crans-Montana sífelvonó vállalat a szerencsétlenséggel kapcsolatban pedig azt közölte, hogy a sípályát felügyelő járőrszolgálat közép-európai idő szerint 13 óra 23 perckor adott ki lavinariasztást, a lavina bekövetkezésének okai és körülményei viszont egyelőre nem világosak. A cég elnöke, Philippe Magistretti telefonon elmondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy nagyjából 100 mentő keresi a természeti katasztrófa áldozatait.

Lavina zúdult le egy sípályán Svájcban. Fotó: MTI (galéria)

A melegedő időjárás hatására már a múlt hét végén olvadásnak indult a vastag hótakaró Crans-Montana térségében. A meleg idő pedig egybeesett iskolaszünetekkel több kantonban, illetve külföldön. Magistretti közölte: mintegy 8 ezer ember síelt a térségben.

A hatóságok egyelőre nem pontosították, hogy a hó alá temetett emberek síelők volnának.

Crans-Montanában tartják a hétvégén az alpesi sívilágbajnokság két női versenyszámát.

Eredeti forrás:
https://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/tobb_embert_maga_ala_temetett_egy_lavina_svajcban_egy_siparadicsomban_-_fotok/2588899/