Új símagazin: fókuszban a rövidebb kiruccanások – Nemzeti Sport

Megjelent a Nemzeti Sport Kiadványok legújabb magazinja a csupasport.hu oldal gondozásában. Portrék, körképek, háttérinformációk a síelésről.

Hirdetés

Csak csodálni lehet azokat, akik képesek reggel felkelni úgy, hogy nagyot kiáltanak a családnak: hagyjuk a mára tervezett mozit vagy vasárnapi ebédet, pakoljuk be az autóba a sícuccot, aztán irány egy remek sípálya – oda-vissza alig hatszáz kilométer, belefér még jó öt óra síelés, estére itthon vagyunk! Tuti kaland, nem?

Minden elismerés azoké a síelőké is, akik az ezredforduló táján megküzdöttek a hagyományos lécekkel, majd képesek voltak megtanulni a carving finomságait, most pedig alig várják, hogy legyen megint egy újabb sílécforradalom – akár azon az áron is, hogy teljesen új stílust kell elsajátítaniuk.

Irigyelni lehet Lindsey Vonn szüleit is. Bele mertek vágni a költözésbe, képesek voltak teljesen átalakítani a család és a gyerekek életét – azért, mert tizenegy éves kislányukat tehetséges sízőnek tartották a szakemberek. Hány tizenegy éves kislány édesapja mondta volna erre, hogy szép, szép, de jó ezt hallani, biztos nagyon ügyes, de inkább menjen csak holnap suliba. Lindsey is ment – csak éppen ezer kilométerrel odébb.

Héjja Bálinté a tisztelet. Mert ép ésszel az is nehezen felfogható, hogy valaki felcaplat hét- vagy nyolcezer méter magasra, és közben fél kézzel kapaszkodva lő lefelé néhány olyan szelfit, amely egy nem különösebben tériszonyos ember gyomrát is alaposan megmozgatja. Majd a csúcsra érve lecsatolja hátáról a síléceket, és üdvözült mosollyal nekivág a hegynek, vígan kerülgetve a százméteres szakadékokat.

A magyar pályáknak pedig szurkolni kell. Szurkolni nagyon, hogy ne csak két-három olyan hazai sícentrum legyen, ahol csakugyan érdemes kifizetni a nem ritkán osztrák színvonalú jegyárakat. Mert most még sajnos az a helyzet, hogy a tizenkét magyarországi pálya felénél az sem biztos, hogy lesz az idén síszezon.

Ajánlhatunk még sok-sok egyéb témát is kiadványunkból a füstös szarajevói siklásoktól kezdve a snowboardos kalandokon át akár a jövő több síkütyüjéig. A figyelem középpontjába ezúttal a rövidebb síutakat állítottuk: több cikkünk is erről a témáról szól, hiszen népszerű lett a rövidebb idejű, „ad hoc” síelés, amelyeknél a tervezgetést megelőzi a hirtelen jött ötlet, és a felkelés után elegendő egy nagyot kiáltani a moziba készülő családnak…

A Síelés 2019-2020 magazin kapható az újságárusoknál, a 84 oldalas kiadvány ára 690 forint.

Eredeti forrás:
http://www.nemzetisport.hu/teli_sportok/uj-simagazin-fokuszban-a-rovidebb-kiruccanasok-2734967

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.