Újra lecsapott – senkit sem kímél a Kennedy-átok – Bors

Drogtúladagolásban meghalt Saoirse Kennedy Hill. A fiatal lányé már a sokadik durva és váratlan halál­eset a híres Kennedy családban.

Drogtúladagolásban meghalt Saoirse Kennedy Hill. A fiatal lányé már a sokadik durva és váratlan halál­eset a híres Kennedy családban.

A Kennedy-átok szót először Ted Kennedy mondta ki saját bírósági meghallgatása alatt, miután egy átmulatott éjszaka után 1969. július 18-án kocsijával letért egy hídról, és a vízbe zuhant a Chappaquiddick szigeten, majd elmenekült a helyszínről. A balesetben Ted titkárnője életét vesztette. Az átok, úgy látszik, soha nem ér véget, és 2019-ben ismét lecsapott, ugyanis 22 éves korában meghalt Saoirse Kennedy Hill, az 1968-ban lelőtt Robert (Bobby) F. Kennedy unokája.

Saoirse a Kennedy család egyik legnagyobb reménysége volt. Tragikus halála teljesen letaglózta a hozzátartozókat és a közvéleményt © Instagram

A haláleset a Hyannis Port városában található birtokukon történt, és bár a család még nem erősítette meg hivatalosan, az első hírek szerint a fiatal szépség halálát kábítószer-túladagolás okozta. A lány rendszeresen kiállt az emberi jogok és a nők egyenjogúsága mellett, ám már középiskolás korában a depresszióval való küzdelméről írt az iskolaújságban. Az Egyesült Államok egyik vezető politikusdinasztiáját az elmúlt közel száz évben temérdek sorscsapás és tragikus ha­láleset érte.

A befolyásos Kennedy család tagjairól idén július 4-én, a függetlenség napján készült ez a felvétel © Instagram

Egymást érő tragédiák

A tragédiák sora a II. világháború alatt kezdődött. Ifjabb Joseph P. Kennedy 1944-ben, 29 évesen halt meg, miután felrobbant a repülőgépe.

© AFP

* * *

A család legismertebb és legpusztítóbb tragédiája John F. Kennedy elnök 1963. november 22-ei meggyilkolása volt. JFK-t dallasi körutazás során, újraválasztási kampánya alatt gyilkolta meg Lee Harvey Oswald. Az elnök halála sokkolta a népet.

© Northfoto

* * *

JFK öccsét, Robert (Bobby) F. Kennedyt nem sokkal az után, hogy megnyerte a kaliforniai előválasztásokat, 1968. június 5-én Los Angelesben az Ambassador Hotel bálterméből kilépve lőtte le egy jordániai férfi. 42 évet élt.

© Getty Images

* * *

Robert F. Kennedy fia, Michael Kennedy 1997. december 31-én a coloradói Aspenben egy közös családi síelés alkalmával szerencsétlen módon nekiütközött egy fának, és 39 évesen életét vesztette.

* * *

Robert F. Kennedy másik fia, David Kennedy állítólag soha nem heverte ki apja halálát, és a merényletet követően a drogok után nyúlt. 1984. április 25-én, 28 évesen hol­tan találták egy Palm Beach-i szállodában.

* * *

John F. Kennedy egyetlen fia, ifjabb John F. Kennedy 1999. július 16-án kisrepülőgépét vezette feleségével és sógornőjével a fedélzeten, amikor a gép az Atlanti-óceánba zuhant.

© AFP

Eredeti forrás:
http://www.borsonline.hu/aktualis/ujra-lecsapott-senkit-sem-kimel-a-kennedy-atok/180126

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.