Vasárnap indul a Budapest Síkupa

Budapest Síkupa elnevezéssel műanyag sípályás kupasorozat indul gyerekeknek a Magyar Sí Szövetség támogatásával, valamint Budapest és környéki síiskolák összefogásának eredményként. Az első versenyt, melyre csaknem 100 nevezőt várnak, november 24-én, vasárnap rendezi a 4Seasons Síiskola Pestlőrincen.

A Budapest Síkupa azoknak a gyerekeknek biztosít versenyzési lehetőséget, akik műanyag pályán tanultak meg síelni. A verseny rendezésnél a szövetség nagy hangsúlyt fektet a pozitív és barátságos környezet kialakítására, a kiegészítő programok – mint az ugrálóvár, az arcfestés – pedig kitűnő időtöltést jelenthetnek a családoknak.

A versenysorozat öt állomásból áll, és hét korosztályt érint: a 4-10 éves gyerekek állnak rajthoz a sorozatban szereplő műanyag sípályákon. A versenyekre 10 budapesti és Budapest környéki síiskola nevezi sízőit. Az első helyszín a pestlőrinci 4Seasons Síiskola pályája lesz, ahol vasárnap 16 órakor kezdődik a verseny. A szervezők csaknem 100 nevezőre számítanak.

„A Budapest Síkupa elindítása egy új kezdeményezés, eddig műanyagpályás kupasorozat nem volt Magyarországon. Az 5 helyszínen az óvodás és a kisiskolás sízőpalántákra igazi verseny körülmények várnak, természetesen lesznek pályabírók, sőt technikai delegált is, akár csak a profik futamain. A legkisebbek, vagyis a mini korosztály sízői csak a pálya felétől indulnak. A kupasorozat életre hívása Tóth Zalán elnökségi tagunk javaslata volt, melynek megvalósítását az elnökség valamennyi tagja támogatta, de a klubok is üdvözölték az ötletet. A Magyar Sí Szövetség célja a kupasorozattal az, hogy a versenyzés élményéhez juttassuk a kicsiket. Bízunk abban, hogy megszeretik a sízést, és hogy közülük sokan a sportág utánpótlás bázisát erősítik majd” – mondta Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

A kupasorozat állomásain minden induló oklevelet és ajándékcsomagot kap, valamint a szezon végén ünnepélyes keretek között összetett eredményt is hirdetnek a szervezők.

Az öt futam időpontjai:

2019. november 24. vasárnap – 4Seasons Síiskola, Pestszentlőrinc

2019. december 15. vasárnap – SKID Síiskola, Diósd

2020. február 16. vasárnap – Go2Ski Síiskola, Római part

2020. március 8. vasárnap – Fogarasi Síiskola, Óbuda

2020. április 4. szombat – Pasaréti Síiskola

A kiírás itt elérhető

Eredeti forrás:
http://skihungary.hu/index.php/component/content/article/9-hirek/305-vasarnap-indul-a-budapest-sikupa-a-legkisebbeknek?Itemid=101