Vékony jégen táncol, aki nem készül fel a váratlan helyzetekre – Blikk.hu

Magyarországon a 4,4 millió ingatlantulajdonosból 3 milliónak van lakásbiztosítása, de az OVB Vermögensberatung Kft. véleménye szerint sokan nem tudják, hogy az valójában milyen fedezetet nyújt, illetve azt sem, hogy az ingatlan vagy az ingóságaink védelmén túl milyen hasznos kiegészítő szolgáltatásokat választhatnak a különféle élethelyzetekre.

Januárban érkezett meg az igazi tél, és a hideg időben lehulló hó hamar ráfagyhat a járdákra, letaposva pedig valóságos „korcsolyapályává” is változhat, ami balesetveszélyes lehet. Fontos tudni, hogy az ingatlanok előtti járda megtisztítása az ingatlan tulajdonosának vagy kezelőjének, használójának, bérlőjének a feladata, a balesetet szenvedő gyalogos pedig akár polgári pert is indíthat az őt ért kár megtérítése érdekében. Ilyenkor jöhet jól a lakásbiztosításhoz tartozó épülettulajdonosi felelősségbiztosítás. Természetesen ez nem mentesít minket attól, hogy mindent megtegyünk a balesetek elkerülése érdekében, sőt, fontos tudni, hogy amennyiben a kármegelőzési vagy kárenyhítési kötelezettségünknek nem teszünk eleget, úgy a biztosító – bár fizet a károsultnak – velünk szemben élhet a visszakövetelési (regressz) jogával – írja közleményében a pénzügyi tanácsadó cég.

A fentihez hasonló felelősségbiztosítás kiegészítő szolgáltatásként minden biztosítótársaságnál elérhető, tehát, ha igyekezetünk ellenére mégis bekövetkezne a baj, a biztosító átvállalja a kockázatot azokban az esetekben, amelyekben a biztosított felelőssége megállapítható.

Eredeti forrás:
http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/vekony-jegen-tancol-aki-nem-keszul-fel-a-varatlan-helyzetekre/sphcq1l