Vettel: van mit átnéznem, de nem kell mindent a feje tetejére állítanom

Az olasz sajtónak azt mondta Vettel, hogy az általa elkövetett hibák nélkül sem lettek volna világbajnokok 2018-ban, Abu Dhabiban pedig arról beszélt, ettől függetlenül tudja, van hova fejlődnie, és mindig is azon volt, hogy feljebb lépjen. A német versenyző számára sosem jelentett gondot, hogy beismerje, ha valamit elszúrt.

„Tekintettel arra, milyen évem volt… Nem gondolom, hogy valaha is problémát jelentett volna az, hogy feltegyem a kezem, amennyiben hibáztam”- kezdte az okfejtést Vettel.

„Versenyzőként tudod, mennyire gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok, és azt is tudod, milyen gyorsan alakulhatott volna másként az idei év. Igen, át kell vennem pár dolgot, de több minden akadt, ami félrement, és nem kell túl sok mindent átvennem, nem kell túlkomplikálnom a dolgokat. Tudom, mit kell tennem.”

„Határozottan igaz, hogy visszatekintve elmondható, bizonyos alkalmakkor nem nyújtottam a legjobbat”- gyakorolt önkritikát. „Először magamba tekintek, és jobb is lehetek, mint amilyen párszor idén voltam. Mindazonáltal sok olyan versenyünk volt, amikor mindent kihoztunk a kocsiból és a csomagból, amivel éppen rendelkezünk, és úgy éreztem, mindent megtettem, amit tudtam. Ennek örültem is.”

Még több F1 hír:

„Ez van, néha már csak így megy. Ezért van az, hogy olykor szereted a versenyzést, és ezért van az, hogy olykor utálod. Most szükségem van egy kis időre, hogy lezárjam a dolgokat, majd utána… Határozottan szükségem van egy kis pihenőre. Egy kicsit el kell vonulnom, majd utána ismét fókusz.”

„Egy kicsit olyan ez, mint a síelés: lehet, este tanulsz valamit egyik napról a másikra, mielőtt kimennél a pályára a következő napon. Ami a mi esténket illeti, segítene a hibernálás, megnyújtaná az estét, sokkal hosszabb lenne, mint amilyen, de van egy kis időnk, hogy emésszük a dolgokat, kielemezzük őket. Mindig is azon voltam, hogy javítsak a dolgokon. Nem gondolom, hogy fenekestül fel kellene forgatnom őket, de az igaz, igazítani tudok rajtuk, erősebbé tudok válni”- foglalta össze végül a ferraris.

Eredeti forrás:
https://hu.motorsport.com/f1/news/vettel-segitene-a-ferrarinak-egy-teli-hibernalas-2018-onkritika/4304091/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.