Videó: magyar autósok is tehetetlenül csúsztak egymásba a Chopokon – hvg.hu

Elég veszélyes helyzet alakult ki múlt hét végén a szlovákiai síterep közelében, mert klasszikus módon tehetetlenül csúsztak egymásba az autók a lefagyott úton.

Síelők fórumban jelent meg egy beszámoló egy szlovákiai síelésről, még a hosszú hétvégéről, amelyet az Index Mindeközben rovata szemlézett.

[embedded content]

Tálét elhagyva került igazán kritikus helyzetbe egy magyar autós is. Kiderült tükörjég az egész út, nem tudtak tovább menni, hiába látták az emelkedő végét. Ekkor fentről lassan elkezdett csúszni egy Mercedes kisbusz, ami a jégen keresztbe fordult, elzárva az utat.

Ezután villámgyorsan követték egymást az események, jöttek egymás után az autók. Hiába integettek a lefelé haladóknak, hogy álljanak meg, jöttek tovább. Másodjára egy fehér teherautó száguldott bele a szalagkorlátba majd a Mercibe, majd ezt követően két magyar rendszámú autó rohant bele a keresztben álló kisbuszba.

“A legvégére egy BMW tette fel a koronát, amelyik a fehér áruszállítót találta el. Mindez kb. egy perc alatt zajlott le” – írta a felhasználó.

[embedded content]

Ezután teljesen lezárták az utat, hogy megpróbálják elkezdeni a letakarítást, de az sem ment könnyedén, ahogy Tobi írta, a hókotró sem tudott felmenni a jégen, elsőre simán visszacsúszott. Mint látni, végül a hókotró tolatva ment fel a lefagyott szakaszon, ami egyébként bevett gyakorlat, mert így maga alá szórja a sót először.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/cegauto/20190319_tatra_autos_video_chopok